Whoopies

Wat is eigenlijk een whoopie? Het lijkt op een kruising tussen een macaron en een cupcake en is uitermate geschikt om eindeloos culinair mee te experimenteren. Dat heeft Benoit Molin in dit boek naar hartenlust gedaan.

1735

Dit oorspronkelijke Franse boekje biedt veel recepten voor zoete, maar ook een aantal hartige whoopies die je prima als amuse of borrelhapje kunt serveren.
Whoopies afbeelding1De recepten zijn duidelijk gestructureerd; eerst de ingrediënten voor de whoopies, vulling en eventuele afwerking. Daarna volgt de werkwijze die in losse stappen is onderverdeeld. Alles overzichtelijk op 1 bladzijde en daarnaast een mooie foto van  het eindresultaat. Ook geeft Benoit bij elk recept een suggestie voor iets extra’s.
Ik heb me laten verleiden tot het maken van de frambozen whoopie met vanillecrèmevulling. Het recept was prima te volgen en het resultaat was erg smakelijk. Het was wel even lastig om de whoopies vorm te geven, want ik had geen ijsschep. Met behulp van twee lepels is het uiteindelijk wel gelukt. Ik kon wel te merken dat dit boek uit het Frans is vertaald, want in de ingrediëntenlijst wordt steeds de St.Moret en Petit Suisse roomkaas genoemd. Ook worden er ingrediënten genoemd die ik niet in mijn keukenkastjes heb staan zoals zoethoutpoeder, groene theepoeder, sinaasappelbloesem water en gekonfijte kastanjes. Dit zijn ook de enige kritische noten, maar dit heeft mij niet ontmoedigd om binnenkort de Whoopie-mac te maken.


Titel: Whoopies
Ondertitel: Zoete & hartige lekkernijen
Auteur: Benoit Molin
Uitgever: Good Cook Publishing
ISBN: 9789461430359
Aantal pagina’s: 95
Aantal recepten: 40
Taal: Nederlands
Verkrijgbare taal: Frans
Adviesprijs: €9,95
Moeilijkheidsgraad: uitdagend