Aan de slag met watermeloen + WIN een pakket!

1372

Ben jij ook gek zo op watermeloen? Een heerlijke verfrissende vrucht die echt doet denken aan de zomer! We gaan aan de slag met een variant van cake en een variant van meringue. Welke maak jij?

 

 

 

 

 

 

 

Watermeloencake

Wat heb je nodig?
– 1 pak watermeloen cake (Paisley)
– toppaste (Saracino)
– voedingsmiddelenkleurstof garden green en leaf green (Magic Colours)
– botercrème of ganache wit
– bakvorm boltaart (Ø 20 cm)
– schoon schuursponsje

Aan de slag
Bereid de cakemix en bak de cake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik hiervoor een bakvorm voor een boltaart. Laat de cake goed afkoelen. Smeer de cake af met botercrème of ganache. Gebruik eventueel een stukje plasticfolie om het goed glad te trekken. Bekleed de cake met fondant. Doe in 1 bakje een beetje voedingsmiddelenkleurstof leaf green en in een andere bakje een beetje garden green. Meng beide met een beetje rejuvenator (alcohol) om verf te krijgen. Knip een (ongebruikt) schuursponsje doormidden en breng hiermee in beide kleuren in stroken aan op de cake. Laat goed drogen.

Watermeloenmeringues

Wat heb je nodig?

– 2 eiwitten (ongeveer 63 gram)
– 125 g suiker
– 50 g poedersuiker
– voedingsmiddelenkleurstof magic red en garden green (Magic Colours)
– potion southern watermelon (smaakstof, Magic Colours)
– 2 spuitzakken met spuitmondjes #2A en #1M (Wilton)
– papieren rietjes
– zwart musketzaad

Aan de slag
Verwarm de eiwitten met de suiker au bain-marie tot 72 °C. Klop daarna op tot stijve pieken. Voeg de poedersuiker toe en ongeveer 6 druppels potion. Mix nog ongeveer 2-3 minuten op lage snelheid. Meng 1/4 van het mengsel met voedingsmiddelenkleurstof garden green. Maak in de spuitzak met spuitmondje #2A ook wat strepen met de voedingsmiddelenkleurstof, zodat je het idee van de schil van de watermeloen creëert. Doe het groene mengsel in de spuitzak. Kleur het overige 3/4 deel van het mengsel met de voedingsmiddelenkleurstof magic red en doe dit in een spuitzak met spuitmondje #1M. Spuit een beetje rode meringue op de bakplaat en leg hier een papieren rietje op. Spuit vervolgens een driehoek van de meringue om zo een punt watermeloen te maken. Sprinkel hier wat zwart musketzaad overheen. Spuit met de groene meringue een rand aan de onderkant om zo de schil te maken. Bak dit alles af op 80 °C (hetelucht) voor ongeveer 3 uur. De meringue moet droog zijn van binnen.

Watermeloen pakket

Winnen
Met het complete pakket van Bakmuts en zo kun je direct aan de slag met deze cake en de meringues. Het pakket bestaat uit 1 mix voor watermeloencake (Paisley), 3
kleuren voedingsmiddelenkleurstof (Magic Colours), smaakstof watermeloen
(Magic Colours), zwart musketzaad en 1 kg rolfondant (Saracino Pasta Top). Vul snel onderstaand formulier in en maak kans!

Deze winactie is gesloten.