Verrast met leuke producten om uit te proberen

Verrast met een aantal leuke producten/spulletjes die Romilda uit mocht proberen en aan de slag gegaan met een overheerlijke brownie met cookiedoughbodem, lees het allemaal in haar blog.

1339

Door de redactie van Mjamtaart werd ik verrast met een aantal leuke producten/spulletjes die ik mocht uit gaan proberen. Een paar merken zoals: Renshaw fondant, Satin ice, Brand new cake rolfondant met de smaak vanilleroom – en Tasty me glutenvrije fondant. Voor mij merken waarmee ik nog nooit eerder heb gewerkt, dus ik ben reuze benieuwd!

Nu staat er op de doos van Renshaw dat het heel gemakkelijk en dun uitrolt, dus was mijn interesse gewekt!

Ik gebruik eigenlijk al jaren met tevredenheid het merk Funcakes met fondant, maar ik merk dat de laatste paar maanden de fondant zo zacht is, dat het bijna kant en klare marshmallow is waar je mee moet werken. Niet zo prettig dus!

Nu had ik al een tijdje een leuk idee in mijn hoofd en bedacht ik mij dat Renshaw wel geschikt moet zijn voor deze uitdaging! Ik wilde namelijk realistische stukjes kip maken, dus heb ik alle benodigdheden eens bij elkaar gezocht. Ik ben begonnen met Rice Krispies te maken, chocoladesmaak.

Hiervan heb ik stukjes kip geboetseerd en deze met Renshaw fondant bekleed. En ik moet je bekennen: Renshaw werkt echt heeeeel prettig! Makkelijk te kneden en te rollen, en omdat het vrij “elastisch”is kun je het heel dun uitrollen. Zo gebruik je de fondant dus optimaal! Toen alle stukjes bekleed waren heb ik ze geschilderd met o.a. ProGel Caramel. En wat glanst het dan mooi!

Toen alles naar mijn zin af was, heb ik ze mooi in een bakje gedecoreerd, en om het helemaal af te maken nog wat “chillisaus” gemaakt. Nu nog wat sla gemaakt met groene fondant, en voila; eet smakelijk! :-D.

 

Ik vind het resultaat echt boven mijn verwachting mooi geworden en ben er stiekem dan ook wel een beetje trots op! En ja, zowel Renshaw als ProGel hebben mij overtuigd: ik stap over van mijn “vertrouwde”merk(en)! Top!

Gisteren heb ik een overheerlijke brownie met cookiedoughbodem gemaakt, afgetopt met wat nougatine. Het is echt een aanrader dus ik wil het recept graag met jullie delen!

De cookiedough is gemaakt van 120 gram boter, 160 gram rietsuiker, 250 gram bloem en 1 blikje gecondenseerde melk. Mix dit door elkaar en spatel kleine stukjes chocolade er doorheen. Spatel uit op een plaat en zet 3 uur in de koelkast. Bak hierna de brownie bakken op 180 graden 35 minuten. Als de brownie is afgekoeld op de cookiedough plaatsen.
Dan wat water en cacao poeder mixen en over de brownie. Wat nougatine er overheen en witte chocolade. Cookiedoug bij snijden , nog een uurtje in de koelkast en dan lekker smullen.

Liefs en tot de volgende keer,

Romilda