Verjaardagstaart, koningsdag en droogoven recept

951

Lieve volgers van MjamTaart!

Het is al weer even geleden, maar wat ik nog met jullie wil delen is dat ik voor koningsdag deze leuke koningsmakroontjes heb gemaakt, met candy melts. Wat kun je daar leuke dingen mee zeg! Het versieren van je koekjes, maar ook bijvoorbeeld de drip op je taart, of giet het in een leuke mal, het kan allemaal. En je hoeft het alleen maar even op te warmen in de magnetron, zo handig!

Afgelopen maand mocht ik alweer 34 kaarsjes uitblazen en heb ik voor mijn verjaardag een heerlijke verse aardbeien-slagroom taart gemaakt. Met veel aardbeien in de taart en nog wat extra fruit erop als versiering. En natuurlijk een leuke print, die ik even heb aangepast, hihi!

Ook heb ik nog een mooie bloem gemaakt met behulp van Artgel. Dit is eigenlijk een soort gelatine, die je even opwarmt in de magnetron voor gebruik. Van ijzerdraden heb ik een soort kleine lusjes gevouwen, en deze op een bakmatje gelegd.

 

De gel heb ik hierover heen gegoten, en daarna de bloemblaadjes bijgeknipt met een schaar. Als laatste stap heb ik de draden bijeen gebonden met bloementape.

 

Wil je hier een filmpje van zien? Hou dan even mijn YouTube kanaal in de gaten, want hiervan komt binnenkort de video tutorial van online.

Voor degene die het gemist heeft op mijn pagina, wil ik hier het recept van gedroogde eidooier met jullie delen. Hiervoor heb ik een droogoven gebruikt, maar mocht je deze niet hebben, dan kan het ook met de normale oven. Je kunt de eidooier raspen over bijvoorbeeld pasta of salade.
Dit heb je nodig
175 g zout
125 g suiker
2 eidooiers
Zo maak je het
Meng het zout en de suiker door elkaar. Strooi de helft in een kleine schaal en maak er 2 kuiltjes in. Plaatst de 2 eidooiers er voorzichtig in. Bedek de dooiers met de rest van het zout-suikermengsel. Zet 3-4 dagen in de koelkast bedekt onder plasticfolie. Laat 1 hoekje een beetje open. Graaf ze daarna voorzichtig op en borstel het zout-suikermengsel eraf.
 
Spoel schoon met wat water.
Plaats de dooiers nu 2 uur in de oven of droogoven op 65 ºC.
Ze gaan er een beetje uitzien als een verschrompelde abrikoos, maar dat hoort! Je kunt het max 4 weken in de koelkast bewaren en gebruiken om over je gerechten heen te raspen.
Liefs en tot de volgende keer,
Romilda