Vegan meringue en taart!

1121

Lieve lezers van MjamTaart,

Het einde van januari is alweer bijna in zicht, en ook deze maand heb ik natuurlijk weer lekkere dingen gebakken en uitgeprobeerd!

Wat ik graag eens wilde proberen is het vervangen van eiwit door aquafaba (het sap van kikkererwten). Dit stond al een tijdje in mijn planning om te doen, en nu had ik er even tijd voor. Ik heb er maar meteen een leuk project van gemaakt, namelijk fluo meringue kussentjes!

Ik ben begonnen met het opkloppen van het sap van de kikkererwten met een kleine hoeveelheid suiker. Naar mate het steviger wordt, heb ik er meer suiker bij gedaan, in de juiste verhouding. Het valt me op dat de machine iets langer op klopt dan met eiwit, maar het scheelt echt maar enkele minuutjes.

Intussen heb ik de spuitzakken aan de binnenkant geschilderd met fluoriserende eetbare dust. Nadat de meringue in de spuitzakken was gedaan, heb ik er kussentjes van gespoten.

Deze heb ik op 100 ℃, 90 minuten in de oven gezet. Het eindresultaat is lekker fris en fleurig, en ze smaken heerlijk. Oja, en ondereen blauwe lamp lichten de meringues op, superleuk!

Ook heb ik nog een hele leuke Story taart gemaakt, met de smaak bubblegum, hmm! De poppetjes zijn met de hand geboetseerd.

Wat staat er in de planning voor de volgende maand? Ik ben bezig met het ontwerp van enkele wedstrijdstukken, en het voorbereiden van een hele leuke workshop, straks op de Cake & Bake Experience. Maar ook het maken van tutorials, het uitproberen van nieuwe recepten, het ontwerpen van een heel speciaal toetje, nieuwe videos en nog veel meer lees je terug in mijn volgende blog!

Liefs, Romilda