Veel lekkers en heel leuk nieuws!

743

Lieve lezers van Mjam taart!,

Een hoop lekkers is er weer gebakken afgelopen maand. Zo maakte ik deze heerlijke rolo chocolade brownies, gevuld met karamel botercreme en rolo’s. Om je vingers bij af te likken, hmmm! De botercreme is kant en klaar van Renshaw, en kan je gewoon in de supermarkt kopen, ideaal!

Ook heb ik geëxperimenteerd met drop. Ik heb geprobeerd of de drop te smelten was, en deze in de magnetron gedaan. Wat blijkt; als je deze te lang laat gaan in de magnetron, ontstaat er een mini drop lava lawine, wat heel hard rookt. Wat heb ik gelachen! Daarna viel het in kleine stukjes uiteen. Dit bracht mij op het idee kleine drop snippers te maken, maar dan zo gesmolten; dat het niet verbrand.

En dit dan gebruiken als decoratie voor op meringues, gebakken op drop! En zo geschiedde.. hoe vind je het geworden?! De smaak combinatie was verrassend goed!

               

Daarnaast heb ik zalige speculoos meringues gemaakt. Deze zijn zo luchtig, dat ze op je tong smelten, en vanaf heden kan je deze gewoon verkrijgen in mijn webshop. Deze moet je geproefd hebben! Je kunt ze vinden op https://www.etsy.com/shop/PienPunt/

     

Een jaar geleden inmiddels alweer heb ik meegedaan aan een ontwerp voor een toetje van restaurant ‘T Zusje.
Wegens corona is de uitslag vertraagd, maar ik wil hem graag met jullie delen: deze zalige crumble met frambooscoulis, marshmallow en karamel! Dat is toch het toppunt van zoetigheid!

Als laatste wil ik de blog afsluiten met een ontzetted leuk nieuwtje: mijn boek Taartenenzoo is namelijk helemaal opgefrist: een nieuwe cover, nieuwe en aangepaste recepten en mooie frisse foto’s. Vanaf nu te verkrijgen op mijn webshop en andere online boekenwinkels. Een superleuk cadeau voor de feestdagen, of gewoon als cadeautje voor je zelf.

             

Voor de volgende blog heb ik weer lekkere recepten klaar staan.

Liefs en tot de volgende keer, Romilda