Valentijn en bakken voor Kika

722

Lieve lezers van Mjam taart!

Het is Valentijnsdag! Om hiervoor in de stemming te komen heb ik heerlijke Valentijn-pindarotsjes gemaakt, van melkchocolade en bestrooid met hartjes. Zijn ze niet cute  geworden?

En hoe vind je deze geode hart koekjes, zo lief!

En zo maak je ze:

Meng 100 gram bloem, 63 gram roomboter, 50 gram witte basterdsuiker, 2 gram vanillesuiker en 1 eidooier door elkaar. Kneed tot een soepel glad deeg. Leg het deeg 30 minuten in de koeling. Haal ze daarna uit de koelkast en steek met een hartjes uitsteker de koekjes uit.

Bak ze af in de oven op 160 graden, voor 20 minuten. Laat ze daarna goed afkoelen!

Smeer de koekjes in met icing, start eerst met de buitenste rand en laat het midden vrij. Dip het koekje in witte basterdsuiker. Nu heb je een gesuikerd randje op je koekje. Ice nu het midden van het koekje en dip in roze of paarse suiker. Herhaal dit met alle koekjes.

  

Verf als laatste een mooi goud randje om het koekje met eetbare dust, aangelengd met alcohol.

   

Deze maand ga ik bakken voor Kika kinderen kankervrij. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 81% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel is om dit percentage te verhogen naar 100%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

 

Om dit allemaal te kunnen realiseren wil ik koekjes gaan bakken voor Kika. En hier natuurlijk zoveel mogelijk donaties mee ophalen! Wil je doneren, ga dan naar: https://www.bakkenvoorkika.nl/bakken-voor-kika-28 Doe je ook mee?

Liefs en tot de volgende keer, Romilda