Uitslag vlaai wedstrijd, Piens Rotsjescollectie en meer!

1112

Lieve lezers van MjamTaart!

Ik zal beginnen met de uitslag van de allerlekkerste vlaai van Limburg. Niet de eerste, maar toch geëindigd op de 11e plaats van heel Limburg, hoe gaaf is dat! Supertrots ben ik op het resultaat, en het is dan ook absoluut een stimulans voor de volgende keer!

In de zomer vertelde ik jullie al dat ik iets leuks achter de schermen aan het ontwikkelen was. Met gepaste trots deel ik dan ook mijn eigen collectie rotsjes                                 “de Rotsjescollectie van Pien”
Heerlijke chocolade rotsjes met unieke smaken!
En wat nou zo leuk is…ze zijn zo ontworpen dat ze ook met brievenbuspost mee kunnen; zo kan iedereen er van genieten!Een paar van de smaken:

Ananas-Papaya rotsjes

Cranberry rotsjes

Cashew-kokos rotsjes

Stroopwafel rotsjes

Unicorn rotsjes

En voor aanstaande Halloween heb ik natuurlijk ook passende rotsjes gemaakt:

Voor de vele andere onweerstaanbare smaken adviseer ik een kijkje op mijn website http://www.facebook.com/Taartenenzoo te nemen. Pas op; want ze zijn gevaarlijk lekker!

Afgelopen week mocht ik nog een leuke workshop volgen. Hierbij zijn heerlijke vlaaien en broodjes gemaakt. Het was een leuke en zeer leerzame dag!

Ook mocht ik nog deelnemen aan een online wedstrijd, waarvoor ik deze 3d Partydog heb gemaakt. Een video hiervan volgt snel op mijn You Tube https://www.youtube.com/channel/UCygdxharl-9SbxREHO_H8pQ?view_as=subscriber kanaal!

Als allerlaatste wil ik nog een heerlijk recept met jullie delen; mijn recept van boluscake. Een echte caloriebom, maar o zo de moeite waard om te proberen!

Wat heb je nodig:

– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram (room)boter en 20 gram extra
– 150 gram kristalsuiker
– 4 eieren
– 180 gram lichtbruine basterdsuiker
– 7 gram kaneel
– Bakvorm 20 cm

Meng de zelfrijzende bakmeel, 200 gram (room)boter en eieren tot een glad beslag. Voeg daarna de 150 gram kristalsuiker toe en 2 gram kaneel. Mix 5 minuten op hoge stand en eindig 2 minuten op de lage stand van de mixer.

Meng de 180 gram lichtbruine basterdsuiker met de overige 5 gram kaneel.
Vet de bakvorm in met het kleine stukje boter van 20 gram. Dus de zijkanten en bodem.
Pak de helft van de suiker en bedek hiermee de zijkanten en bodem van het bakblik.

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Neem 1/3 van het cakebeslag en giet deze in de bakvorm. Strooi hierover een 1/3 suikerlaagje van de overgebleven suiker.
Herhaal dit nog 2 keer.

Zet de cake in de oven voor 50 a 55 minuten.
Laat daarna goed afkoelen.

Smullen!

En terwijl ik hierbij deze blog afsluit, staan er al weer vele andere leuke projecten klaar, waarvan jullie weer mogen meegenieten in de volgende blog!

Liefs, Romilda