Twisted Cakes

In dit boek staan taarten die, zoals de schrijfster het aangeeft, een heerlijk duivels ontwerp hebben.

1241

Door Francisca Holmwood – Mijn eerste reactie was, jakkes wat een enge taarten.

Na het boekje rustig doorgelezen te hebben zag ik wel de creativiteit in deze taarten. Een tweehoofdig varken dat op zijn poten staat. Een hart dat als je het naast een echt hart zou leggen er zeer veel op lijkt. Een blik met wormen, zo natuurgetrouw nagemaakt dat ik al misselijk word als ik er naar kijk. Zo ook de dode muis in de muizenklem.

De taarten zijn zeer gedetailleerd en de stap-voor-stap foto’s, met uitleg, zijn duidelijk en uitgebreid. Bij elke taart staat welk recept je kunt gebruiken. De recepten staan voorin het boek. Voor het bakken gebruikt de schrijfster vierkante en ronde bakblikken en schalen. Voor het decoreren en afwerken zijn er speciale gereedschappen nodig die niet iedere bakster in huis zal hebben, maar waar wel leuke effecten mee gemaakt kunnen worden. Zoals de airbrush voor het kleuren van de taarten en een crème brûlée brander voor het licht verschroeien van de taarten om er een paar te noemen.

Alle benodigde gereedschappen staan op een foto, met ernaast een beschrijving en waarvoor het gebruikt kan worden. Achterin het boek zit een mapje met ltest_Twisted Cakesosse vellen. Hierop staan de patronen op ware grote getekend. Dit maakt het gemakkelijker om de patronen te kopiëren of over te trekken. De creaties zijn uitdagend en vragen wel enige b
eheersing van de technieken. Denk hierbij aan het snijden en het opbouwen van de taarten, het modelleren van onderdelen en het kleuren met de airbrush. De combinatie van de onderwerpen en de uitdagende technieken maken dit boekje een echte aanrader. En hou je van Halloween dan mag dit boekje niet in je kast ontbreken.


Titel: Twisted Cakes, Delicious evil designs for every occasion
Auteur: Debbie Goard
Uitgever: Uitgeverij Harper design
ISBN: 978-0-06-213404-2
Aantal pagina’s: 125
Aantal recepten: 8
Aantal projecten: 20
Taal: Engels
Adviesprijs: $19,99
Moeilijkheidsgraad: uitdagend