Trotse bezitter van de Kenwood Chef Titanium

Ondertussen ben ik al enkele weken de trotse bezitter van de Kenwood Chef Titanium en ik kan met zekerheid zeggen dat ik hem nooit meer kwijt wil. Ik heb al heel wat uitgeprobeerd en het toestel stelt echt niet teleur.

1187

Ik ontving ook de lasagnemaker die me erg handig lijkt voor het dun uitrollen van marsepein en fondant, maar ik heb hem eerst getest waarvoor hij eigenlijk bedoeld is: pasta maken. Ik denk dat pastadeeg zowat het zwaarste deeg is dat je kan maken, maar de Chef Titanium draait er zijn hand niet voor om. Je merkt wel dat het wat moeizamer gaat en de motor echt wel zijn maximaal vermogen moet aanspreken maar het resultaat was dan ook een soepel pastadeeg. Het uitrollen is dankzij het handige opzetstuk kinderspel. Voor mijn eerste keer pasta maken, was ik erg tevreden over het resultaat.

Mijn man en zoon lijken in de Chef Titanium ook hun nieuwe speeltje ontdekt te hebben. Tot voor kort had mijn man nog nooit gebak gemaakt, maar nu wilde hij toch ook wel eens een poging doen. Samen met mijn zoon maakten ze al meermaals lekkere cupcakes.

Zelf probeerde ik naast bosbessenmuffins en cheesecake ook de polenta-citroencake uit het Kenwoodreceptenboek uit. Een zeer geslaagd receptje dat erg gesmaakt werd. Over de bijbehorende calorietjes zullen we het maar niet hebben.

En omdat het bijna Pasen is, deed ik alvast een poging om paasbroodjes in de vorm van een paashaasje te bakken. Het deeg hiervan is iets vaster en om een mooi glad en soepel deeg te krijgen moet er flink gekneed worden. Ook hier weer een perfect resultaat met de Kenwood. De broodjes zelf heb ik voor het bakken nog afgewerkt met rozijntjes (voor de ogen) en met een (rauw) eitje om helemaal in de sfeer te komen. Het resultaat is ….op!

Alvast heel fijne en smakelijke Paasdagen gewenst!