Trendy Taarten

Linda Lomelino heeft in haar eerste boek haar grootste hobby’s bakken en fotograferen gecombineerd. En dat levert een prachtig, oogstrelend resultaat op.

1659

Door Linda Stolk – Op hardcover prijkt een perfecte regenboogtaart met merengue en dit is slechts het topje van de ijsberg. Alle zevenentwintig taarten in dit boek zijn smakelijke kunstwerken. Want Lomelino is zich duidelijk bewust van het feit dat veel mensen ‘proeven met hun ogen’.
Het boek start met vijfentwintig pagina’s informatie over bakken, ingrediënten, decoreren, technieken en materialen. Zeer nuttige tips voor beginners onder ons, maar ook zeker niet overbodig voor de al wat meer ervaren bakkers. Denk bijvoorbeeld aan het correct opbouwen van een stapeltaart en een pagina over spuitmondjes en technieken. De pagina’s zijn naast de vele foto’s in rustieke, trendy stijl opgeleukt met grafische patronen en artwork zonder dat het geheel druk oogt.
Bij de recepten is na een persoonlijke noot van de schrijfster de pagina opgedeeld in de ingrediënten en de werkwijze. Alles onderverdeeld in losse stappen voor bijvoorbeeld de cake, de vulling, de frosting, etc. Dit maakt een overzichtelijke indruk. En dat is nodig, want veel recepten zijn erg uitgebreid. Neem bijvoorbeeld de ‘Chocoladedroom met macarons’, die drie pagina’s tekst en drie pagina’s foto’s beslaat. Dit boek is zeker uitdagend, maar maakt het voor iedereen mogelijk om een taart met de heuse ‘wauwfactor’ te presenteren.

test_trendy taarten
Titel: Trendy Taarten
Auteur: Linda Lomelino
Uitgever: Kosmos
ISBN: 978 90 215 5354
Aantal pagina’s: 146
Aantal projecten: 27
Taal: Nederlands
Verkrijgbare talen: Zweeds , Nederlands
Advies prijs: € 19,95
Moeilijkheidsgraad: uitdagend