Tijger en aap 3D cake

Stoere tijger en aap 3d cake

2103

Door Romilda Fraterman – Dit keer wil ik deze 3D cake van een stoere tijger en aap delen. Ik ben er zo trots op!

Het heeft enige tijd en veel werk gekost om het te maken maar het eindresultaat maakt alle moeite zo waard! Ik ben begonnen met het vullen, bijsnijden en afsmeren van de cake. Daarna heb ik fondant over het hoofd gedaan om vanuit die positie een tijgerhoofd te gaan
boetseren. Ik heb rimpels gemaakt. En ogen…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de neus was ik nog niet helemaal tevreden dus die heeft nog aardig wat aanpassing gehad. Daarna het maken van de tanden en de manen. Dat was nog heel wat werk…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar het begon intussen toch echt op een tijger te lijken. Dat gaf me goede moed om verder te gaan. Ik heb een bolletje cake op het hoofd van de tijger geplaatst en daaroverheen fondant gedaan. Dit werd de basis voor de aap. Gek genoeg had ik verwacht dat ik het aapje het moeilijkst zou vinden, toch bleek deze heel goed te gaan en was, in tegenstelling tot de tijger, het zo klaar!

 

 

 

 

 

 

 

De vacht van het aapje heb ik met de schaar geknipt. Daar ik helaas nog geen airbrush heb, is alles met de hand geschilderd met Progel colours en dust.

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen alles geschilderd was heb ik bloemdraadjes als snorharen gebruikt en deze in de snoet gestoken.

Na een aantal uurtjes intensief werk was de 3D taart dan toch echt eindelijk klaar.

Hoe gaaf is dat!

 

 

 

Ik heb echt superveel plezier in het maken van 3D taarten en het inspireert mij iedere keer weer om een stapje verder te gaan, en zo weer nieuw dingen te ontdekken en te leren.

Liefs en tot de volgende keer,
Romilda

*********************************************************
Eind september verschijnt de 3D-special van MjamTaart. Deze special bevat indrukwekkende 3D taarten van o.a. Nathasja FlapperKatherina PerezWendy Schlagwein en Kim Wiltjer. 86 pagina’s vol unieke, bijzondere en heerlijke taarten, cupcakes, koekjes én recepten. Gebruik de kortingscode 3DTAARTEN t/m 11 september voor gratis verzending op de 3D Special t.w.v. €1,99! www.hobbyou.nl/3dtaarten.