Thuisbakkers zamelen geld in voor bak-opleiding kansarmen in Oeganda

1343

Precies een jaar geleden, september 2019, startte de nog jonge stichting ThuisbakkersPunt met geld inzamelen voor (thuis)bakkers in ontwikkelingslanden. ThuisbakkersPunt is een verzamelplaats van Nederlandse thuisbakkers die door middel van een kleine bijdrage geld inzamelen voor dit goede doel, naast dat zij een vindplaats en informatiepunt voor thuisbakkers zijn.

Op zondag 27 september kwamen thuisbakkers van ThuisbakkersPunt, enthousiaste partners en een afvaardiging van Bake for Life bij elkaar. Bake for Life heeft al 20 jaar een aantal bakkerijen in Oeganda waar zij kansarmen opleiden tot bakker zodat zij door middel van een microkrediet in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Voor deze gelegenheid stelde Bakery Institute in Zaandam hun locatie beschikbaar, zodat zij elkaar corona-proof konden ontmoeten. Iedereen had iets lekkers gebakken voor dit kleine feestje, want er was weldegelijk iets te vieren! Namelijk: de allereerste overhandiging van de cheque aan Bake for Life!

Na een woordje van Sanne Alblas, de voorzitter van ThuisbakkersPunt, over hoe dit geld verzameld is, namelijk een maandelijkse bijdrage van thuisbakkers die op de site van ThuisbakkersPunt hun diensten aanbieden voor de buurt waarin zij leven, én extra giften van thuisbakkers die een Benefiet Bak-actie hebben gehouden, was daar het moment suprême: de overhandiging van een cheque van €500,- aan secretaris Heleen Verberne van Bake for Life. Die uiteraard een dankwoord heeft gesproken en verteld heeft over het mooie werk wat de stichting in Oeganda doet.

“Het was een gezellige middag, waarbij we als thuisbakkers van elkaars gebak hebben kunnen proeven en ook met elkaar hebben kennisgemaakt. We zien uit naar wat het nieuwe jaar ons gaat brengen!” aldus Sanne.

Wil jij je ook aanmelden als thuisbakker? Dat doe je hier! Daarmee steun je meteen het goede doel waar ThuisbakkersPunt ook voor staat.