The Cake Parlour Sweet Tables

In dit boek van Zoe Clark staan een zestal zoete buffetten, die elke gelegenheid zullen verheffen tot een stijlvolle en elegante gebeurtenis. De sweet tables in dit boek zijn niet overdreven volgeladen en overdadig. Clark mikt meer op stijlvol en elegant.

1392

Door Linda Stolk – Dat ze hierin zeker slaagt, zie je al aan de sweet table die op de voorpagina prijkt. Een perfecte, rustig gedecoreerde, taart in pastelkleuren met passe-partout op een zwarte standaard is hiervan het middelpunt. De taart wordt omringd door mooie gebakjes, koekjes, macarons en schuimpjes, allen uiteraard in afgestemde kleuren.

In dit boek draait dus alles om de presentatie, die telkens prachtige foto’s oplevert. De opmaak van het boek oogt erg druk en overdadig door het gebruik van veel verschillende lettertypes, tekstvakken en verwijzingen naar recepten achter in het boek. Deze zorgen er ook voor dat je constant heen en weer aan het bladeren bent tussen foto’s, stappenplan en bijbehorend recept.

De zes thema’s zijn: de snoepwinkel, romantiek met ruches, een feest van rozen, feestelijk in het wit, zoete wiegeliedjes en in de taartenwinkel. Die laatste is gebaseerd op het huismerk en logo van Clark’s eigen winkel: The Cake Parlour. Na de zes hoofdstukketest_the cake parlour sweet tablesn volgt nog uitleg over materialen, technieken en natuurlijk de, zeker niet onbelangrijke, recepten. Alle ingrediënten staan hierbij in overzichtelijke tabellen voor iedere maat bakvorm. Dit boek is in mijn ogen niet geschikt voor beginners, door de tijdrovende en gecompliceerde projecten, maar is zeker voor iedere bakliefhebber een lust voor het oog.


Titel: The Cake Parlour Sweet Tables
Auteur: Zoe Clark
Uitgever: Veltman uitgevers
ISBN: 978 90 483 0775 3
Aantal pagina’s: 128
Aantal projecten: 6
Taal: Nederlands
Verkrijgbare talen: Nederlands, Engels
Advies prijs: €14,99
Moeilijkheidsgraad: uitdagend tot moeilijk