Test – ‘Sugar modelling paste’ van Squires Kitchen

Een blog van Linda Stolk waarin zij de 'Sugar modeling paste' van Squires Kitchen test en beoordeeld!

1426

Door Linda Stolk –  Tijd voor een kleine test. Met een verjaardagstaart in het vooruitzicht waarbij geboetseerd diende te worden kon ik heerlijk een avondje kneden, rollen en naar hartenlust “kleien” zoals mijn zoontje het altijd noemt!

De ‘Sugar Modelling Paste’ van Squires Kitchen was aan de beurt, al bij het open vond ik de eerste indruk positief. De geur was niet onaangenaam en ik heb meteen een stukje geproefd. De smaak is behoorlijk zoet natuurlijk, maar dat is bij suikerpasta uiteraard niet te vermijden. Hij smaakte me beter dan menig goedkope rolfondant. Volgens de ingrediëntenlijst is deze modelling paste glutenvrij en geschikt voor vegetariërs, weer een pluspuntje.

Nu het belangrijkste, hoe laat het zich verwerken? De paste leek wat korrelig aan het begin, maar nadat ik het wat gekneed had werd de structuur prettiger en was het gemakkelijk te verwerken. Ik ben zeker geen geweldige boetseerkunstenaar, maar ook voor mij was het haalbaar om een leuk poppetje te maken met deze sugar paste. Eenmaal goed gedroogd waren er weinig scheurtjes o.i.d. te zien. De adviesprijs is €5,95 voor 200 gram. Hiermee is Squires Kitchen wel een modeling paste uit het iets duurdere segment, maar door het resultaat zijn geld wel waard wat mij betreft.

Mijn geboetseerde koning is wel wat scheefgezakt na een nachtje drogen (of doorhalen). Maar dat wijt ik vooral aan mijn eigen boetseer/stutkwaliteiten  😉