Teddybeer, Christmas cracker en candy canes

1384

Drie superleuke decoraties die helemaal passen bij deze feestelijke maand. Maak ze voor op een cupcake of taart of stop ze in een heuse eetbare kerstsok.

Teddybeer
Rol voor het lijf een ovalen bal (30 g) en druk deze een beetje plat. Rol voor het hoofd een ovalen bal (17 g) en plaats deze op het lijf. Trek met de quilting tool een paar naden in de teddybeer. Prik met de scriber tool alvast twee gaten, waar straks de oren in komen. Maak voor de armen twee puntige rollen (2x 3 g) en plak ze vast op het lijf. Maak de armen langer, zodat ze straks over de sok heen kunnen hangen. Kneed 2 g bruin fondant door 2 g wit en rol hiervan een bal. Druk deze plat. Bevestig op het hoofd als de snuit. Maak een heel klein balletje lichtroze voor de neus en rol twee kleine balletjes zwart rolfondant voor de ogen. Rol voor de oren twee druppels (2 x 1 g) en druk deze eerst een beetje plat en vorm daarna met de ball tool de oorschelp. Lijm ze vast aan het hoofd. Doe het restant van de rolfondant in kleine stukjes in een glas en voeg een paar druppels water toe. Verdun met een vork de rolfondant, totdat het slap wordt. Gebruik steeds één druppel water om te verdunnen. Pak wat op met een spatel. Stip de teddybeer aan en trek pluisdraden, door met de kwast de rolfondant als het ware omhoog te trekken. Blijf nu continue aanstippen tot een lekkere pluizige vacht ontstaat.

Christmas cracker
Maak een brede rol van 35 g ijsblauw rolfondant met platte uiteinden. Prik in de bovenzijde een gat met de scriber tool. Rol 5 g ijsblauw fondant uit in een smalle strook. Gebruik de frilling tool om het lapje reliëf te geven en rol het lapje vervolgens op, met het reliëf aan de buitenzijde. Knijp aan de onderzijde samen tot een punt en bevestig deze met lijm in het gat. Maak een heel klein beetje grijs rolfondant en steek er een paar kleine sterren uit. Schilder deze met zilver poeder en alcohol. Schilder nog een paar randen met zilver op de Christmas cracker.

Candy Canes
Maak twee slierten van rood en wit rolfondant en draai deze in elkaar. Rol nu samen tot één sliert en krom het uiteinde in een bocht. Laat goed drogen.

Tip! Maak ook de eetbare kerstsok waar je de decoraties in kunt stoppen!

Fotografie: Simone van de Berg, Fresh Food Photos.com
Stap-voor-stap foto’s en taart: Constance Huibers, Cakestudio.nl