Tartelettes!

Chef-Patissier Christophe Adam laat de lezer in dit boek kennis maken met zoete en hartige ‘tartelettes’. De opzet van het boek is hetzelfde als het boekje “Eclairs” van deze auteur. De prachtige foto’s zijn om te watertanden en de afwisselende recepten, zowel zoet als hartig maken dit boek geschikt voor een breed publiek.

1300

Door Mariëlle Cornelissen – Na de inhoudsopgave die voorzien is van kleine foto’s van de tartelettes volgen enkele pagina’s met tips, keukengerei en basisrecepten voor de diverse soorten deeg. De basisrecepten worden stap voor stap uitgelegd en ondersteund met duidelijke foto’s, hierdoor zijn de recepten goed te bereiden ook voor de meer beginnende bakker. De recepten voor de tartelettes zelf zijn een lust voor het oog en heel gevarieerd qua vorm, inhoud, ingrediënten en moeilijkheidsgraad.

Per recept wordt een duidelijk stappenplan gegeven, verder staat er voor hoeveel personen het recept is, de doorsnede van het taartje, de voorbereidingstijd, de ingrediënten en tot slot nog en leuke tip voor bijvoorbeeld een extra mooie garnering of een extraatje. Qua smaak kan men met dit boekje ook alle kanten op van tartelettes met verschillende soorten fruit, specerijen, noten, verschillende vullingen tot de hartige tartelettes in diverse smaken. Qua uiterlijk zijn het ware kunstwerkjes met hier en daar wat humor, denk aan een zoete “omelet” tartelette. Voor sommige recepten zijn vrij veel (niet standaard) ingrediënten en/ of keukengereedschappen nodig maar dit is zeker niet bij alle recepten het geval.
Mijns inziens een mooi en betaalbaar boekje met recepten waarmee je voor de dag kan komen!


Titel: Tartelettes!
Ondertitel: 40 recepten voor zoete en hartige tartelettes
Auteur: Christophe Adam
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
ISBN: 978 90 483 0874 3
Aantal pagina’s: 128
Aantal recepten: 40 recepten en 11 basisrecepten
Verkrijgbare talen: Frans, Nederlands
Adviesprijs: €12,50
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld