Sugarlips Cakes

Na de vuurdoop van mijn allereerste blogpost op MjamTaart!, bedankt overigens voor al jullie lieve reacties, wil ik jullie kennis laten maken met Tammy van Sugarlips Cakes uit Breda.

2006

Na de vuurdoop van mijn allereerste blogpost op MjamTaart!, bedankt overigens voor al jullie lieve reacties, wil ik jullie kennis laten maken met Tammy van Sugarlips Cakes uit Breda. Ik introduceerde haar al op mijn eigen blog maar wilde ook graag dat de lezers van MjamTaart! kennis met haar maakte.

Tammy is opgegroeid in Californië en wist al op jonge leeftijd dat haar interesse lag in kunst en bakken. Nadat ze haar diploma behaalde in kunst aan de University of California, vertrok ze naar New York om de patisserie opleiding aan het French Culinary Insitute te beginnen (ben natuurlijk stik jaloers lijkt me een droom). Maar goed, back to Tammy. Deze opleiding ging over alle soorten patisserie en pas toen de gerenommeerde taart designer en suiker bloem kunstenaar Ron Ben-Israël een gastles kwam geven was ze verkocht aan het ontwerpen en creëren van taarten. Na een intensief programma van 9 maanden is ze meteen stage gaan lopen bij een aantal top ontwerpers van New York (en weer ben ik jaloers, zucht), om vervolgens terug naar Californië te verhuizen waar ze nog een jaar in een cakeshop heeft gewerkt.

Vorig jaar september maakte ze een reuze sprong en opende ze Sugarlips Cakes in ons kleine kikkerlandje 😉 waar wij natuurlijk heel blij mee zijn. Ze houd van simpliciteit en stijlvolle creaties en dat is duidelijk terug te vinden in deze prachtige minty green Sweet Table. De Sweet Table is eenvoudig maar stijlvol samengesteld. Alle elementen zijn erin terug te vinden: koekjes, cake pops, macarons, cupcakes en taart. Alles op witte schalen en cake stands. De tafel heeft een metaal kleurige look, maar op deze manier komen de pastel kleuren mooi tot z’n recht. In dit geval geld de regel ‘less is best’!

Deze gezouten Caramel Macarons passen perfect in het geheel en het kleine hartje maakt het zo lief.

Tammy koos voor Red Velvet Cake Pops met als styling een mooie eenvoudig bloem met parel. De frisse citroen cupcakes zijn afgewerkt met aardbeien botercrème; om je
vingers bij af te likken…

En wacht dacht je van deze citroen koekjes met fondant! Godzijdank bestaat er  het fenomeen fototoestel anders hadden we dit echt niet met jullie kunnen delen.
Mocht je nieuwsgierig zijn geworden neem dan ook eens een kijkje op haar website. Als collega bakkers is het altijd leuk om inspiratie op te doen. Tammy bewijst maar weer  eens dat kunst en bakken heel goed samen gaan. Bedankt Tammy dat je dit wilde delen met de lezers van MjamTaart.!

Hebben jullie ook een prachtige Sweet Table die ook in de spotlights mag staan bij MjamTaart! en Jetjes & Jobjes stuur dan een mailtje naar info@jetjesenjobjes.nl en wie weet krijgt jouw Sweet Table ook a moment of fame. 😉

Liefs,
Brigitte