Stevia van Steviala

Een gezond én lekker alternatief voor suiker

0
528

Stevia van Steviala, een zoetstof of suikervervanger van natuurlijke oorsprong die niet bitter smaakt. Steviala zoetstof bevat de zoetstoffen steviolglycosiden en erythritol. In veel taarten, cakes, koekjes en desserts wordt normaal suiker toegevoegd als smaakmaker. Lekker, maar niet erg gezond natuurlijk. Gelukkig kan het ook anders. Heb je er wel eens aan gedacht om de suiker in je recepten te vervangen door een zoetstof op basis van stevia? Dit is tegenwoordig in allerlei varianten verkrijgbaar. Net zo lekker, zonder bittere nasmaak en niet schadelijk voor je gezondheid.

Stevia als zoetstof
Dat suiker ongezond is weten we allemaal. Maar soms heb je nou eenmaal trek in zoetigheid. Dan kan je stevia kopen. Tegenwoordig is er een enorme keuze aan suikervervangers. Stevia zoetstof van Steviala bevat geen calorieën en beïnvloedt de bloedsuikerspiegel niet. Zo heb je vloeibare stevia druppels in diverse smaakjes of gewoon stevia vloeibaar naturel. Probeer eens stevia druppels vanille of aardbei in kwark of yoghurt. Of voeg enkele stevia druppels banaan, cassis of bosvruchten toe aan water en je hebt een heerlijke suikervrije limonade! Of enkele druppels vloeibare stevia butterscotch of toffee-caramel in je cappuccino of gebak. Oneindige mogelijkheden!

Daarnaast biedt Steviala ook suikervervangers aan met de structuur van kristalsuiker zoals de Steviala Kristal Sweet. Steviala Kristal Sweet is twee keer zoeter dan suiker en bevat geen calorieën. Daarnaast is er ook een poedersuiker vervanger (Steviala Frost) en bruine suikervervanger (Ery-Bronze) verkrijgbaar. Daarmee maak je eenvoudig lekkere én gezonde gerechten. Steviala produceert zelfs suikervrije vervangers voor stroop (Steviala Sweet Maple) en honing (Sweet Bee). Heerlijk over pannenkoeken, wafels, nagerechten en in zoete recepten.

Producten met stevia zijn te gebruiken in allerlei gerechten, zowel warm als koud, hartig en zoet. De zoetstof blijft ook op 200°C stabiel en kan dus prima worden gebruikt bij het koken en bakken. Zo wordt een gezonde levensstijl wel heel makkelijk. Handig om te weten: zoetstof op basis van stevia is zoeter dan traditionele suiker, je hebt er daarom minder van nodig.

Voor het hele gezin
De suikervervangers met zoetstoffen uit stevia passen perfect in een gezonde leefstijl en kunnen veilig gebruikt worden door het hele gezin. De zoetstoffen bevatten nauwelijks calorieën, bevatten geen koolhydraten, hebben geen invloed op de bloedsuikerspiegel en veroorzaken geen tandbederf. Dit maakt ze ideaal voor iedereen die een gezonde leefstijl nastreeft, wil afvallen en zelfs voor diabetespatiënten en kinderen.

Bekijk het volledige assortiment op www.steviaproducts.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here