Squires Kitchen’s Guide to Making Sugar Animal

Dieren doen het altijd goed, maar het is best lastig de juiste verhoudingen voor de verschillende lichaamsdelen te vinden. Dit boek is dan ook een goede basis.

1038

Eerst worden er basistechnieken voor modelleren uitgelegd, zodat het boek ook goed te gebruiken is voor een starter. Het boek is verdeeld in zeedieren; wilde dieren; huisdieren en dinosaurussen. En biedt hiermee voldoende mogelijkheid tot variatie. Het blijft niet alleen bij de walvis, de aap en de giraffe, maar ook minder ‘bekende’ dieren als de mammoet en de inktvis worden uitgelegd.

Door de stapsgewijze beschrijving is het proces goed te volgen en na te maken. Ik heb de krokodil, de vis en de aap nagemaakt en ben tevreden met het resultaat. Omdat de gewichten staan aangegeven, bijvoorbeeld hoeveel gram je nodig hebt voor een hoofd of staart, is het makkelijker de verhouding goed te krijgen.

 

Verder zijn de dierfiguren ook erg leuk vanwege hun kenmerkende en vaak grappige gezichtsuitdrukkingen. Waardoor ze mij als ontwerp ook aanspreken.Sugar Animals MjamTaart!


Titel: Squires Kitchen’s Guide to Making Sugar Animals
Ondertitel: Fun and easy dinosaurs, pets, aquatics and wild animals
Auteur: Jan Clement-May
Uitgever: Uitgeverij Beverley Dutton
ISBN: 978-1-905113-20-0
Taal: Engels
Advies prijs: ₤12,99
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk