Squires Kitchen’s Guide to Cake-shaping

Dit is echt een boek voor degene die meer wil dan alleen een taart bekleden. Aan de hand van een duidelijke en stapsgewijze uitleg en foto’s geeft de schrijfster weer hoe je vormen uit een cake kunt snijden zonder gebruik te hoeven maken van specifieke bakblikken. Hierdoor verleg je de eigen mogelijkheden.

1471

Met de beschreven techniek en door de voorbeelden te zien van de gebruikte vormen kun je zelf heel veel mogelijke taartvormen maken. Zo heb je en meer mogelijkheden voor een taartidee en hoef je niet allerlei bakblikken aan te schaffen die je vaak maar een paar keer gebruikt.

Deze manier van werken levert nogal wat ‘restanten’ cake op. Maar ook daar is aan gedacht. Er staan recepten in hoe je deze kunt verwerken.

Zelf heb ik de voetbaltaart gemaakt. Hij is niet helemaal geworden zoals in het voorbeeld, omdat ik hem niet rond genoeg gesneden had. Volgens het recept moest ik twee lagen fondant gebruiken, maar omdat ik dat minder lekker vind, heb ik de vlakken direct op de taart geplakt zonder dunne laag eronder.

Voor het snijden van de vormen is naar mijn mening wel een vaste hand en enige durf nodig (niet te weinig wegsnijden, maar teveel dan is de vorm eruit). Oefening baart kunst, gelukkig heb je dan de recepten voor de overgebleven / mislukte cake, zodat je niets hoeft te verspillen.

Cake Shaping


Titel: Squires Kitchen’s guide to cake-shaping
Ondertitel: Fun novelty cakes for all occasions
Auteur: Helen Penman
Uitgever: Uitgeverij Beverley Dutton
ISBN: 978 1 905113 19 4
Aantal pagina’s: 92
Taal: Engels
Advies prijs: ₤12,99
Moeilijkheidsgraad: uitdagend