Slechts 5 ingrediënten Taarten & Desserts

Door deze 5-ingrediëntenbenadering ontstaat er een grote verzameling snelle, eenvoudig aan te passen gerechten, die niet alleen goedkoop en lekker zijn, maar waarvoor ook weinig boodschappen en voorbereiding nodig zijn. In een oogwenk leer je enkele basisrecepten en ontdek je dat koken een leuk en creatief proces is.

1566

Door Linda Stolk – 100 taarten en desserts allen gemaakt met slechts 5 ingrediënten? Oké dat leek me wel erg sterk. Inderdaad, al doet de titel vermoeden dat je maar 5 ingrediënten nodig hebt, toch is dat niet helemaal waar. Het gaat om 5 hoofdingrediënten, de rest van het recept bevat tot maximaal 10 extra ingrediënten uit je voorraadkast. De meeste mensen zullen deze producten als suiker, bloem, olie en bakmeel inderdaad wel in huis hebben.

Laat ik nu ik bezig ben maar meteen toegeven dat dit boekje me direct aansprak, omdat ik zo’n last-minute impuls bakster ben. Ik bedenk bijvoorbeeld op zondagmiddag dat ik zin heb om te bakken, en wil dan ook direct beginnen. Zie dan maar eens een recept te vinden dat voldoet aan je snoepdrang en waarvoor je alle ingrediënten in huis hebt. Dat heeft in ons huis al vaker geleid tot kleine drama’s met een tafel vol bakboeken en een humeur als een donderwolk als eindresultaat.

Een goede reden dus om deze fris en vrolijk ogende paperback aan te schaffen. Het boek is opgedeeld in een vijftal hoofdstukken. Namelijk fruitig, chocolade & co, decadent, familiefavorieten en kleine hapjes. Voorin het boekje zit nog een weekplanner, die volgens mij alleen handig is als je het niet erg vindt om ongeveer een kilo per week aan wilt komen. Ook aan een boodschappenlijstje om je voorraadkast te vullen is gedacht.

Alle honderd recepten hebben een bladzijde met ingrediënten en werkwijze en een mooie eindresultaatfoto op de pagina er naast. Ik word er blij van, want het oogt overzichtelijk zonder al te veel poespas, en je kan dus echt binnen no-time iets lekkers op tafel hebben. Ook voor het bakken met kinderen zijn deze laagdrempelige receptjes ideaal.

Tijd om mijn zoete trek te stillen. Ik sla het boek op een willekeurige bladzijde open en beland op een ouderwetse koffietaart die er heerlijk uit ziet. Ik heb gelukkig alles in huis, en ga vol goede moed aan de slag. Binnen anderhalf uur staat er een prachtige koffietaart, die ik nog een beetje gepimpt heb met walnoten op mijn aanrecht te pronken (zie het resultaat hieronder). En het allerbelangrijkste… hij was heerlijk. Ik denk dat ik vast een receptje voor morgen ga uitkiezen!

5 ingredienten

5 ingredienten

 

 

 

 

 


 

Titel: Slechts 5 ingrediënten Taarten & Desserts
Ondertitel: 100 recepten met 5 of minder ingrediënten
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 978 90 452 0812 1
Aantal pagina’s: 192
Aantal recepten: 100
Taal: Nederlands
Advies prijs: € 9,99
Moeilijkheidsgraad: Beginner