Shaun het Schaap, Mijn Koekjesboek

Oké, vandaag gaan we eens koekjes maken, die Shaun het Schaap samen met de kudde bakt, als de boer op pad is. Ik zal eens kijken in het mooie boek, met dikke geplastificeerde kaft.

1556

Door Carina Piree – Er staan meer dan 60 recepten in, dus ik ben wel even aan het bladeren. Het ene heerlijke recept, na het andere komt voorbij. Het boek is in verschillende hoofdstukken verdeeld: ‘Moet je proeven’, ‘Deze bakte mijn oma vroeger al’, ’Voor de fijnproever: kruidkoek’ en ‘Echt cool’. Je hebt koekjes, die je kunt maken met en zonder uitsteker. Doordat er overal foto’s bijstaan, heb ik een goed een idee hoe het eruit moet komen te zien en kan ik makkelijk kiezen.

Wat ik ook handig vind, is dat er in staat hoe lang ik ongeveer bezig ben. Ik heb wat tijd, dus ik ga voor de suikerbolletjes. Vooral omdat ik de spulletjes in huis heb, maar ook omdat ik nog nooit koekjes heb gemaakt, die in olie zijn gebakken. Ik ben benieuwd. Het beslag is zo klaar, en dan frituren maar. De olie is 180 graden, dus daar ga ik dan. Hè wat gek?, het bruist en bakt helemaal niet. Oeps, ik heb naar Fahrenheit gekeken. Oké die paar koekjes kan ik weg doen, nu de temperatuur maar naar 180 graden Celsius verhogen en opnieuw proberen. Het bakken kost wat tijd, maar niet langer als dat in het boek staat, dus helemaal top! Super leuk om te doen en de smaak is heerlijk. Natuurlijk wel een beetje vet, maar dat was te verwachten.

Ik vind de recepten echt handig opgeschreven. Op de ene bladzijde staan de ingrediënten en wordt vermeld voor hoeveel koekjes het recept is. Aan de andere kant staat de bereidingswijze. Op de achtergrond zie je grappige foto’s van Shaun het schaap en zijn kornuiten. In het hoofdstuk van ‘Deze bakte mijn oma vroeger al’ zie ik nog een lekker recept: Abrikozen-koksmakronen. Bereidingstijd is een half uurtje plus de baktijd. Het klopt helemaal. Ik was zo klaar en omdat ik een hakmolentje heb, hoefde ik niet te snijden en ging het bereiden nog sneller. De smaak was weer heerlijk! Ik ben benieuwd naar de andere recepten.

test_favoriete desserts

test_favoriete desserts

 

 

 

 

 

Een leuk extraatje zijn de uitstekers die bij het boek zitten. Ik ga zeker nog de beestenkoekjes maken samen met mijn jongste kinderen, want dan kunnen we Shaun maken en het vieze varkentje, maar die laatste zal vast ook lekker smaken 😉

Conclusie: Ik vind het een mooi boek met bekende, maar zeker ook veel onbekende recepten van koekjes. De recepten zijn heel verschillend en bij het kijken naar de foto’s loopt het water in mijn mond, dus ik ga er echt nog wel een paar uitproberen.


Titel: Shaun het Schaap, Mijn Koekjesboek
Koekjes: Kheng Guan Toh-Fotolia.com
Uitgever: Veltman Uitgevers
ISBN: 978 90 483 0647 3
Aantal pagina’s: 143
Aantal recepten: 64
Taal: Nederlands (ook verkrijgbaar in Duits)
Prijs: €9,99
Moeilijkheidsgraad: makkelijk/uitdagend