Recipe Tag: sinterklaas

Krokante speculaasmuffins

De schuddebuikjes (mini speculaasbolletjes uit een pak) geven deze muffins een lekkere, krokante bite. Je kunt ze ook vervangen door stukjes gebroken speculaas of grof gehakte kruidnoten.

(Recept uit: ‘Het Grote Sinterklaas Kookboek’, Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt)

Chocoladeletters uit ‘Strooigoed’

Maak je eigen chocoladeletters en verras je familie en vrienden met Sinterklaas!

Pepernoten uit ‘Zalig Zoet’

Dit pepernoten recept komt uit het boek 'Zalig zoet - 60 bakrecepten rond feesten en heiligen’

pepernoten

Pepernoten uit ‘Strooigoed’

Een heerlijk recept voor échte pepernoten uit het boek Strooigoed

gevulde speculaas

Gevulde speculaas van Vincent Bijlo uit ‘Bakken met Gevoel’

"Er zijn vele varianten, maar deze, die ik een paar jaar geleden in het Algemeen Dagblad trof, vind ik het lekkerst. Je kan de speculaaskruiden, als die onverhoopt niet geleverd kunnen worden, vervangen door koekkruiden. Bak de speculaas in 45 minuten. Dan is hij goudbruin, althans, dat zegt men. Het huis gaat er heerlijk van ruiken. Ik heb dit recept eens in juni gemaakt, bij een buitentemperatuur van 30 graden, heerlijk. Ik zelf maak altijd van de amandelen een leuke brailletekst, in tijden van Sint een gedicht, maar het kan natuurlijk ook een mooie oneliner zijn.”

Recept uit het boek 'Bakken met Gevoel' van Vincent Bijlo