Recipe Tag: kerst

Kerstrecept: vegetarisch voorgerecht met vijgen

Gevulde vijgen (met crema di balsamico)

Als het op kerstmaaltijden aankomt, denken de meesten aan ham, kalkoen, konijn en varkensrollade bij het hoofdgerecht. Het voorgerecht bestaat meestal uit carpaccio of haricots verts opgerold met spek. Wil je deze traditie doorbreken en met iets speciaals op tafel komen? Lees dan verder, want dit voorgerecht hebben je gasten waarschijnlijk nog niet eerder gegeten.

De informatie over dit kerstrecept is heel simpel. 5 minuten voorbereidingstijd, 4 ingrediënten, maar wel een uniek en lekker resultaat! Als je het kerstdiner wil uitbreiden met meer gangen kun je dit gerecht ook als amuse serveren. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer kerstrecepten..

 

 

gevulde speculaas

Gevulde speculaas van Vincent Bijlo uit ‘Bakken met Gevoel’

"Er zijn vele varianten, maar deze, die ik een paar jaar geleden in het Algemeen Dagblad trof, vind ik het lekkerst. Je kan de speculaaskruiden, als die onverhoopt niet geleverd kunnen worden, vervangen door koekkruiden. Bak de speculaas in 45 minuten. Dan is hij goudbruin, althans, dat zegt men. Het huis gaat er heerlijk van ruiken. Ik heb dit recept eens in juni gemaakt, bij een buitentemperatuur van 30 graden, heerlijk. Ik zelf maak altijd van de amandelen een leuke brailletekst, in tijden van Sint een gedicht, maar het kan natuurlijk ook een mooie oneliner zijn.”

Recept uit het boek 'Bakken met Gevoel' van Vincent Bijlo