zachte karamelblokken
zachte karamelblokken

Zachte karamelblokken

  , ,

januari 12, 2017

Heerlijke, zachte zelfgemaakte karamelblokken

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 4 hrs

Ingrediënten

250 ml golden syrup

100 g roomboter

397 g gecondenseerde melk

250 g kristalsuiker

250 g lichtbruine basterdsuiker

1 snufje (zee)zout

Aanwijzingen

1Vet de bakvorm in en bekleed ruim met bakpapier.

2Voeg alle ingrediënten samen in een glazen schaal.

3Verhit drie keer 2 minuten in de magnetron op hoog vermogen (1100W), roer tussentijds steeds met de spatel goed door. Wanneer nog niet alle suikerkristallen zijn gesmolten, verhit dan nog een of twee keer extra.

4Giet de karamel in de bakvorm en laat 2 uur afkoelen op het aanrecht. Zet daarna nog minimaal 2 uur in de koelkast.

zachte karamelblokken

5Snijd het in blokken en verpak ieder blokje met een stukje bakpapier.

zachte karamelblokken

Gebruik een bakvorm of schaal van 25x25 cm.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.