walnotentaart
walnotentaart

Walnotentaart

  ,

mei 29, 2016

Het recept komt uit Smult

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 45 mins

Ingrediënten

250 g bloem

75 g fijne suiker

125 g koude boter (in stukjes)

5 eieren

150 g gepelde walnoten

450 g halfvolle vanillekwark

100 ml slagroom

Aanwijzingen

1Meng bloem met 50 g suiker en een snufje zout. Schep de boter erdoor en kneed tot een kruimelig deeg. Breek er 1 ei boven en kneed alles snel tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom afgedekt met folie 30 minuten in de koelkast steviger worden.

2Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal 125 g walnoten fijn. Meng in een kom vanillekwark met slagroom, de gemalen walnoten en 4 eieren.

3Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap Ø 30 cm. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het langs de rand goed aan. Schenk het kwarkmengsel in de taartbodem en strijk de bovenkant glad.

4Druk de resterende walnoten in de kwark. Bestrooi de kwarklaag dun met suiker. Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de taart 30-40 minuten. Laat de taart in de vorm afkoelen. Serveer in punten.

Je hebt een keukenmachine en lage taartvorm Ø 26 cm (ingevet) nodig.

00:00

Voedingswaarden

Opdien grootte8-10 punten

0 Reviews

All fields are required to submit a review.