test

  0
  Tulband
  Tulband

  Tulband voor Valentijn

    ,

  februari 14, 2019

  Liefde gaat door de maag!

  Met deze tulband met rode en roze beslag zet je echt iets bijzonders op tafel! Het hartje van fondant maak je eenvoudig met deze springerle mal.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 55 mins

  Ingrediënten

  Elegant Heart 10 cups (Nordic Ware)

  180 g roomboter, op kamertemperatuur

  300 g kristalsuiker

  16 g vanillesuiker (2 zakjes)

  250 g patentbloem

  2 tl bakpoeder

  snufje zout

  180 ml melk

  rode en roze kleurstof

  2 spuitzakken

  cake release (Wilton)

  rode Dip ’n Drip (FunCakes)

  roze confetti

  roze sugar rods

  roze fondant

  hartjes springerle mal (Partycupcake)

  Aanwijzingen

  1Verwarm de oven voor tot 170 °C.

  2Klop de boter met de suiker en vanillesuiker zacht en luchtig in ongeveer 5 minuten. Zeef boven een andere kom de bloem met het bakpoeder en het zout. Meng de melk met de eiwitten. Voeg dan om en om wat bloem en melk toe aan het boter-suiker mengsel. Ga net zolang door tot beide op zijn, haal een spatel langs de zijkanten en mix goed door.

  3Neem 2 schaaltjes en doe hier ongeveer 1 1/2 soeplepel beslag in per schaaltje. Kleur het ene beslag rood en het ander roze en doe ze in twee spuitzakken. Vet de tulbandvorm goed in met de cake release.

  stap 3

  4Spuit nu het roze beslag in de vorm. Sla steeds een ribbel over. Verdeel het met de bolle kant van een theelepeltje. Herhaal dit met het rode beslag. Doe dan voorzichtig het resterende witte beslag in de vorm. Spuit het gekleurde beslag uit de zakken over het wit en ga er kort met een satéstokje doorheen om een lichte swirl te maken.

  stap 4

  5Zet de tulband in de oven en bak hem in 50-55 minuten gaar. Controleer met een satéstokje. Laat de vorm 10 minuten afkoelen en stort de tulband vervolgens op een taartrooster en laat hem verder afkoelen.

  6Verdeel de drip over de tulband en bestrooi met confetti en sugar rods. Maak een aantal fondant rolroosjes en een hartje gemaakt met een springerle mal. Verdeel deze ook over het hart.

  00:00

  0 Reviews

  All fields are required to submit a review.