2

  Stevige slagroom

    , ,

  april 13, 2014

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 15 mins

  Ingrediënten

  250 ml slagroom

  4 el kokend water

  3-4,5 g gelatinepoeder (of 2-3 gelatineblaadjes)

  1 zakje vanillesuiker

  Aanwijzingen

  1Giet 1-2 eetlepels kokend water op 3-4,5 gram poedergelatine (of gebruik 2-3 gelatineblaadjes) en laat de vloeistof, onder af en toe doorroeren, geleiachtig worden. Klop 250 ml slagroom met (vanille)suiker naar wens en voeg tijdens het kloppen de gelatinegelei lepelsgewijs toe. In plaats van water kun je ook vruchtensap gebruiken, dan krijgt de slagroom ook nog een lekker smaakje.

  2Denk er aan dat slagroom koel moet blijven en dus niet te lang buiten de koelkast kan staan. Decoreer je een slagroomtaart met marsepein of rolfondant, smeer de taart dan goed af met botercrème, zodat de slagroom de marsepein of fondant niet raakt. Zet de taart regelmatig terug in de koelkast zodat hij niet te warm wordt.

  3Meng voor een andere, overheerlijke variant op de gewone slagroom roomkaas of mascarpone door de geklopte slagroom. Mix nog even door tot een stevige massa.

  Voeg gelatine toe aan slagroom voor een stevige room.

  00:00

  2 Reviews

  Bianca

  augustus 21, 2020

  Hallo,
  De verhouding poeder gelatine en gelatine blaadjes klopt niet.
  1 blaadje gelatine is ca. 1,6 gram.
  Als ik 3x 1,6 gram neem… is 4,8 gram poedergelatine, …. dan is dat 1 Theelepel en geen eetlepel…dan kom ik over de 10 Gram uit. Dus zouden jullie hier nog eens naar willen kijken en terug willen koppelen… zou jammer zijn als mijn slagroom kon stuiteren hihi 😉

  Fijn weekend
  Groetjes Bianca

  henk

  oktober 4, 2018

  goed

  All fields are required to submit a review.