royal icing
royal icing

Royal icing

  , ,

april 18, 2015

Twee recepten voor het maken van royal icing. Een met gepasteuriseerd eiwit en een met eiwitpoeder.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 25 mins

Ingrediënten

Royal icing recept 1

90 g gepasteuriseerd eiwit

445 g suikerbakkerspoeder (tweemaal gezeefd door een fijne zeef)

zuur (mespunt crème au tart, 5 druppels citroensap of helder azijn)

Royal icing recept 2

15 g eiwitpoeder

85 g gekookt en afgekoeld water

445 g suikerbakkerspoeder

Aanwijzingen

1Mix het eiwit (en water) samen met tweederde van de suiker 10 tot 15 minuten op de laagste stand. Voeg vervolgens het zuur en de rest van de suiker toe, tot de royal icing de middelste consistentie heeft bereikt.

2Steek een lepel in de royal icing en trek hem weer omhoog. Er ontstaat een punt (denk bijvoorbeeld aan softijs). Deze punt moet omvallen zonder zijn vorm te verliezen (middelste consistentie).

3Schep, voor een dunnere consistentie of bij gebruik van een kleurtje, wat glazuur in een kom en voeg druppels water, citroensap of voedingskleurstof toe. Voeg poedersuiker toe om de icing dikker te maken.

royal icing

4Bewaren: Verpak het glazuur in een vetvrije en luchtdichte container. Leg er een stukje huishoudfolie over en sluit daarna af. Het glazuur blijft op deze wijze enkele dagen houdbaar buiten de koelkast.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.