Twee recepten voor het maken van royal icing. Een met gepasteuriseerd eiwit en een met eiwitpoeder.
Prep: 30 mins
Cook: 25 mins
Ingrediënten
Royal icing recept 1
90 ggepasteuriseerd eiwit
445 gsuikerbakkerspoeder (tweemaal gezeefd door een fijne zeef)
zuur (mespunt crème au tart, 5 druppels citroensap of helder azijn)
Royal icing recept 2
15 geiwitpoeder
85 ggekookt en afgekoeld water
445 gsuikerbakkerspoeder
Aanwijzingen
1Mix het eiwit (en water) samen met tweederde van de suiker 10 tot 15 minuten op de laagste stand. Voeg vervolgens het zuur en de rest van de suiker toe, tot de royal icing de middelste consistentie heeft bereikt.
2Steek een lepel in de royal icing en trek hem weer omhoog. Er ontstaat een punt (denk bijvoorbeeld aan softijs). Deze punt moet omvallen zonder zijn vorm te verliezen (middelste consistentie).
3Schep, voor een dunnere consistentie of bij gebruik van een kleurtje, wat glazuur in een kom en voeg druppels water, citroensap of voedingskleurstof toe. Voeg poedersuiker toe om de icing dikker te maken.
4Bewaren: Verpak het glazuur in een vetvrije en luchtdichte container. Leg er een stukje huishoudfolie over en sluit daarna af. Het glazuur blijft op deze wijze enkele dagen houdbaar buiten de koelkast.