red velvet cake
red velvet cake

Red velvet cake

  , ,

mei 29, 2017

Het recept komt uit ‘Cheesecakes van Berko’, Steve Schouflikir en Akiko Ida

Ingrediënten

Cake

200 g bloem

2 snufjes zout

10 g cacaopoeder

2 el rode voedingsmiddelenkleurstof

200 ml karnemelk

100 g boter (op kamertemperatuur)

240 g suiker

2 eieren

1 tl vanille-extract

1 el azijn

1 el bakpoeder

Vulling

700 g roomkaas of zuivelspread

210 g suiker

4 eieren

1 eidooier

50 ml crème fleurette (scheproom)

1 tl vanille-extract

Roomlaag

600 g roomkaas of zuivelspread

300 g poedersuiker

20 g boter, gesmolten

2 tl vanille-extract

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een mengkom de bloem met het zout en de cacao. Los in een andere kom de voedingsmiddelenkleurstof op in de karnemelk. Klop met een elektrische mixer de boter en de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Klop de eieren en het vanille-extract erdoor. Klop dan een derde van het bloemmengsel en vervolgens de helft van de gekleurde karnemelk erdoor. Klop nog een derde deel van het bloemmengsel en de rest van de gekleurde karnemelk erdoor. Eindig met het laatste deel van het bloemmengsel. Roer het bakpoeder door de azijn en roer dit papje door het beslag. Schenk het beslag in een bakvorm van Ø 26 cm en bak de cake 1 uur op 180 °C.

2Klop de roomkaas, strooi de suiker erbij en klop 2 minuten. Klop de eieren en de eidooier erdoor. Voeg de scheproom en het vanille-extract toe en meng nog 1 minuut. Strooi tot slot de bloem erbij en meng het geheel weer 1 minuut. Snij de cake horizontaal in drie plakken van gelijke dikte. Leg de eerste plak op de bodem van de bakvorm. Verdeel de helft van het roomkaasmengsel erover. Leg daarop een tweede plak cake. Verdeel de rest van de vulling erover en eindig met de laatste plak cake. Stel de oventemperatuur in op 150 °C. Schuif de taart in de oven en bak hem 1,5 uur. Zet de oven uit en laat de taart er nog 2 uur in staan, de room moet nog een beetje vloeibaar zijn.

3Zet de taart minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast. Meng voor de roomlaag de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel. Klop eerst de gesmolten boter en dan het vanille-extract erdoor. Blijf nog 5 minuten kloppen. Bestrijk de zijkanten van de taart met deze room en doe de rest in een spuitzak, zodat je de bovenkant van de taart ermee kunt versieren.

00:00

3 Reviews

your worst nightmare

september 11, 2023

yummy

Mirthe

november 16, 2020

Precies hetzelfde gehad als bij Laura ^^. De (red) cake rijst niet goed omhoog, kon er ook geen 3 plakken uitsnijden. Ik zal het gewoon door de helft doen. De cake was ook nog wat plakkerig.
De bloem mag er wel doorheen, dit omdat je dan het scheuren tegen gaat.
De taart was opzich goed gelukt maar ik moest hem wel helemaal bedekken met de roomkaas-botercreme. De taart was helaas niet mooi vanuit zichzelf.
Een taart met een hoop tijd, moeite en versieringen. Hij smaakte goed!
Dit recept komt uit een cheesecake boek van Berko! Super leuk boek

Laura

augustus 11, 2017

Ik heb dit recept uit geprobeerd, jammerlijk mislukt. De taart is niet gerezen en bleef dus plat waardoor niet in drie plakken te snijden. Tevens staat bij twee denk ik een fout, er staat dat je de bloem erdoor moet doen. Lijkt me niet door de vulling?
Ik kon helaas de taart niet afmaken, maar is 3,5 u in totaal in de oven niet veel te lang voor een cake? Verbrand de cake dan niet?

All fields are required to submit a review.