1
    190
    red velvet cake
    red velvet cake
    red velvet cake

    Red velvet cake

      , ,

    mei 29, 2017

    Het recept komt uit ‘Cheesecakes van Berko’, Steve Schouflikir en Akiko Ida

    Ingrediënten

    Cake

    200 g bloem

    2 snufjes zout

    10 g cacaopoeder

    2 el rode voedingsmiddelenkleurstof

    200 ml karnemelk

    100 g boter (op kamertemperatuur)

    240 g suiker

    2 eieren

    1 tl vanille-extract

    1 el azijn

    1 el bakpoeder

    Vulling

    700 g roomkaas of zuivelspread

    210 g suiker

    4 eieren

    1 eidooier

    50 ml crème fleurette (scheproom)

    1 tl vanille-extract

    Roomlaag

    600 g roomkaas of zuivelspread

    300 g poedersuiker

    20 g boter, gesmolten

    2 tl vanille-extract

    Instructies

    1Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een mengkom de bloem met het zout en de cacao. Los in een andere kom de voedingsmiddelenkleurstof op in de karnemelk. Klop met een elektrische mixer de boter en de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Klop de eieren en het vanille-extract erdoor. Klop dan een derde van het bloemmengsel en vervolgens de helft van de gekleurde karnemelk erdoor. Klop nog een derde deel van het bloemmengsel en de rest van de gekleurde karnemelk erdoor. Eindig met het laatste deel van het bloemmengsel. Roer het bakpoeder door de azijn en roer dit papje door het beslag. Schenk het beslag in een bakvorm van Ø 26 cm en bak de cake 1 uur op 180 °C.

    2Klop de roomkaas, strooi de suiker erbij en klop 2 minuten. Klop de eieren en de eidooier erdoor. Voeg de scheproom en het vanille-extract toe en meng nog 1 minuut. Strooi tot slot de bloem erbij en meng het geheel weer 1 minuut. Snij de cake horizontaal in drie plakken van gelijke dikte. Leg de eerste plak op de bodem van de bakvorm. Verdeel de helft van het roomkaasmengsel erover. Leg daarop een tweede plak cake. Verdeel de rest van de vulling erover en eindig met de laatste plak cake. Stel de oventemperatuur in op 150 °C. Schuif de taart in de oven en bak hem 1,5 uur. Zet de oven uit en laat de taart er nog 2 uur in staan, de room moet nog een beetje vloeibaar zijn.

    3Zet de taart minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast. Meng voor de roomlaag de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel. Klop eerst de gesmolten boter en dan het vanille-extract erdoor. Blijf nog 5 minuten kloppen. Bestrijk de zijkanten van de taart met deze room en doe de rest in een spuitzak, zodat je de bovenkant van de taart ermee kunt versieren.

    00:00

    1 Review

    Laura

    augustus 11, 2017

    Ik heb dit recept uit geprobeerd, jammerlijk mislukt. De taart is niet gerezen en bleef dus plat waardoor niet in drie plakken te snijden. Tevens staat bij twee denk ik een fout, er staat dat je de bloem erdoor moet doen. Lijkt me niet door de vulling?
    Ik kon helaas de taart niet afmaken, maar is 3,5 u in totaal in de oven niet veel te lang voor een cake? Verbrand de cake dan niet?

    All fields are required to submit a review.