test

  3
  red velvet cake
  red velvet cake

  Red velvet cake

    , ,

  mei 29, 2017

  Het recept komt uit ‘Cheesecakes van Berko’, Steve Schouflikir en Akiko Ida

  Ingrediënten

  Cake

  200 g bloem

  2 snufjes zout

  10 g cacaopoeder

  2 el rode voedingsmiddelenkleurstof

  200 ml karnemelk

  100 g boter (op kamertemperatuur)

  240 g suiker

  2 eieren

  1 tl vanille-extract

  1 el azijn

  1 el bakpoeder

  Vulling

  700 g roomkaas of zuivelspread

  210 g suiker

  4 eieren

  1 eidooier

  50 ml crème fleurette (scheproom)

  1 tl vanille-extract

  Roomlaag

  600 g roomkaas of zuivelspread

  300 g poedersuiker

  20 g boter, gesmolten

  2 tl vanille-extract

  Aanwijzingen

  1Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een mengkom de bloem met het zout en de cacao. Los in een andere kom de voedingsmiddelenkleurstof op in de karnemelk. Klop met een elektrische mixer de boter en de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Klop de eieren en het vanille-extract erdoor. Klop dan een derde van het bloemmengsel en vervolgens de helft van de gekleurde karnemelk erdoor. Klop nog een derde deel van het bloemmengsel en de rest van de gekleurde karnemelk erdoor. Eindig met het laatste deel van het bloemmengsel. Roer het bakpoeder door de azijn en roer dit papje door het beslag. Schenk het beslag in een bakvorm van Ø 26 cm en bak de cake 1 uur op 180 °C.

  2Klop de roomkaas, strooi de suiker erbij en klop 2 minuten. Klop de eieren en de eidooier erdoor. Voeg de scheproom en het vanille-extract toe en meng nog 1 minuut. Strooi tot slot de bloem erbij en meng het geheel weer 1 minuut. Snij de cake horizontaal in drie plakken van gelijke dikte. Leg de eerste plak op de bodem van de bakvorm. Verdeel de helft van het roomkaasmengsel erover. Leg daarop een tweede plak cake. Verdeel de rest van de vulling erover en eindig met de laatste plak cake. Stel de oventemperatuur in op 150 °C. Schuif de taart in de oven en bak hem 1,5 uur. Zet de oven uit en laat de taart er nog 2 uur in staan, de room moet nog een beetje vloeibaar zijn.

  3Zet de taart minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast. Meng voor de roomlaag de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel. Klop eerst de gesmolten boter en dan het vanille-extract erdoor. Blijf nog 5 minuten kloppen. Bestrijk de zijkanten van de taart met deze room en doe de rest in een spuitzak, zodat je de bovenkant van de taart ermee kunt versieren.

  00:00

  3 Reviews

  your worst nightmare

  september 11, 2023

  yummy

  Mirthe

  november 16, 2020

  Precies hetzelfde gehad als bij Laura ^^. De (red) cake rijst niet goed omhoog, kon er ook geen 3 plakken uitsnijden. Ik zal het gewoon door de helft doen. De cake was ook nog wat plakkerig.
  De bloem mag er wel doorheen, dit omdat je dan het scheuren tegen gaat.
  De taart was opzich goed gelukt maar ik moest hem wel helemaal bedekken met de roomkaas-botercreme. De taart was helaas niet mooi vanuit zichzelf.
  Een taart met een hoop tijd, moeite en versieringen. Hij smaakte goed!
  Dit recept komt uit een cheesecake boek van Berko! Super leuk boek

  Laura

  augustus 11, 2017

  Ik heb dit recept uit geprobeerd, jammerlijk mislukt. De taart is niet gerezen en bleef dus plat waardoor niet in drie plakken te snijden. Tevens staat bij twee denk ik een fout, er staat dat je de bloem erdoor moet doen. Lijkt me niet door de vulling?
  Ik kon helaas de taart niet afmaken, maar is 3,5 u in totaal in de oven niet veel te lang voor een cake? Verbrand de cake dan niet?

  All fields are required to submit a review.