Recept van Hidde de Brabander

    2
    Recept van Hidde de Brabander
    Recept Hidde de Brabander
    Recept Hidde de Brabander

    Recept van Hidde de Brabander

      , ,

    april 15, 2019

    Ingrediënten

    Tartelette:

    195 g Boter

    95 g Poedersuiker

    110 g Amandelpoeder

    3 g Zout

    30 g Ei

    200 g Patentbloem

    Compote:

    400 g Frambozen

    40 g Kristalsuiker

    2 g Agar

    Semelcuit:

    150 g Ei

    80 g Eigeel

    180 g Amandelspijs

    3 g Zout

    220 g Boter

    220 g Pure Chocolade (Callebaut, Madagascar 67,4%)

    90 g Patentbloem

    Namelaka:

    250 g Volle melk

    6 g Rozenthee

    200 g Infusiemelk

    10 g Glucosestroop

    10 g Gelatine

    250 g Pure Chocolade (Callebaut, Madagascar 67,4%)

    400 g Slagroom

    Mousse:

    500 g Frambozenpuree

    16 g Gelatine

    200 g Kookschuim

    400 g Slagroom

    Kookschuim:

    100 g Eiwit

    50 g Kristalsuiker

    50 g Water

    150 g Kristalsuiker

    Spraychocolade

    500 g Pure Chocolade (Callebaut, Madagascar 67,4%)

    450 g Cacaoboter

    Glacage:

    300 g Witte chocolade (Callebaut W2 28%)

    170 g Water

    300 g Kristalsuiker

    300 g Glucosestroop

    200 g Gecondenseerde melk

    20 g Gelatine

    Extra:

    Verse Frambozen

    Aanwijzingen

    Tarlette:

    1Draai de amandelpoeder en poedersuiker samen fijn. Meng met het zout en de boter. Voeg het ei toe en daarna de bloem. Koel het deeg en rol uit op 2 mm. Fonceer de vormen en bak in circa 15 minuten af op 170 graden.

    Compote:

    1Breng de frambozen met de suiker aan de kook. Voeg de agar toe en kook drie minuten.

    Semelcuit:

    1Klop het ei met het eigeel en de spijs luchtig. Smelt de boter en smelt hierin de chocolade. Meng de chocolade met het ei en voeg hieraan de bloem. Strijk uit en bak in circa 8 minuten op 200 graden.

    Namelaka:

    1Infuseer de rozenthee in de melk. Weeg de infusiemelk af, voeg de glucose toe en kook op. Voeg de gelatine toe en de chocolade. Meng nu de slagroom door.

    Mousse:

    1Meng de gelatine met de puree. Voeg een helft aan het kookschuim, gevolgd door de tweede helft. Klop ondertussen de room lobbig. Meng nu de twee mengsels met elkaar.

    Kookschuim:

    1Kook het water met de tweede suiker tot 120 graden. Klop het eiwit met de eerste suiker luchtig. Voeg hieraan het suikerwater en klop koud.

    Spraychocolade:

    1Smelt beide en meng.

    Glacage

    1Kook het water met de suiker, glucose en gecondenseerde melk. Voeg de gelatine toe en de chocolade. Meng met de staafmixer. Breng eventueel op kleur. Koel terug naar 37 graden.

    00:00

    2 Reviews

    Marga

    april 26, 2019

    Helaas is het maar een beperkte recept omschrijving. Ik was bij de demonstratie. Daar werd regelmatig naar het recept verwezen. Helaas kregen we dit niet gelijk mee. Na enkele weken zag ik het recept pas verschijnen. En dan nog maar heel beperkt. Zeer jammer en zeker geen reclame voor alle partijen die hieraan meegewerkt hebben.

    P. Fluks

    april 15, 2019

    Ik zou hem graag willen namaken, maar waar is de rest van de beschrijving?

    All fields are required to submit a review.