januari 11, 2018
Deze gebakjes lijken lief en klein, maar ze vullen enorm. Maak ze nog feestelijker met een dot kokosroom, vers fruit of zelfs chocolade on top.
Dit recept is glutenvrij, vegetarisch en lactosevrij en 3 maanden houdbaar in de vriezer.
1Week de cashewnoten ongeveer 20 minuten in water. Bekleed de vorm met bakpapier. Ontpit de dadels en doe ze samen met de rest van de bodemingrediënten in de keukenmachine. Maal fijn tot er een plakkerig mengsel ontstaat.
2Schep het in de ovenschaal en druk uit over de bodem. Als het iets te plakkerig is dan kan je nog wat extra havermout toevoegen. Maak de keukenmachine schoon.
3Voor de vulling spoel je de cashewnoten af in een vergiet. Maal ze in ongeveer 2 minuten tot een zachte puree en voeg daarna de andere ingrediënten toe. Maal nogmaals een minuut of 3 tot een romige massa.
4Verdeel de vulling over de bodemlaag en strijk glad met een spatel. Zet de schaal minimaal 2 uur in de vriezer. Haal voor het serveren de schaal uit de vriezer en laat het een paar minuutjes buiten de koeling staan.
5Til de koek aan het bakpapier uit de vorm en snijd hem in vierkantjes. Decoreer ze met kokosroom, vers fruit, geraspte kokos of chocolade. Wat je overhoudt kun je in de vriezer bewaren.
Gebruik een bakvorm van 20 x 25-30 cm
Recept uit: ‘Powerfood – The Party Edition’, Rens Kroes. Fotografie: © Cameron studio, ISBN 9789000355747, € 19,99, Uitgeverij Spectrum