Piping geld kun je ook goed zelf maken. Hieronder volgen 2 gemakkelijke recepten.
Prep: 15 mins
Cook: 10 mins
Ingrediënten
Recept 1
75 gwitte basterdsuiker
1 elmaizena
60 mlcitroensap
60 mlwater
Recept 2
2 blaadjes gelatine
2 elkoud water
2 cups corn syrup
Aanwijzingen
Recept 1
1Vermeng basterdsuiker en maizena in een pan en roer er geleidelijk het citroensap en water door. Breng op een hoog vuur aan de kook tot het dikker wordt.
Recept van Peronne Poodt, Tijdvoortaart.nl
Recept 2
1Laat de gelatineblaadjes in ruim water weken en knijp ze daarna uit. Doe samen met 2 eetlepels water in een pannetje en laat het voorzichtig smelten. Wanneer je gelatinepoeder gebruikt, laat dat dan 5 minuten in 2 eetlepels koud water weken en smelt het daarna op een laag vuur. Voeg de siroop toe en maak het mengsel heet, maar laat het niet koken.
Recept van Inge Zaagsma, Taartopmaat.nl
Bewaren:
Piping gel wordt luchtdicht in de koelkast bewaard en is minimaal een maand houdbaar.
Als de gel te dik is, verdun het dan met wat water.
Gebruiken:
Piping gel is een multifunctioneel product. Het kan worden gebruikt:
als eetbare lijm.
om rolfondant op een koekje te plakken. Gebruik dan zo min mogelijk, anders wordt het koekje snel zacht.
om een ouwel op een taart te plakken.
om het effect van wateroppervlak op een taart te creëren.
om Royal icing elastischer te maken voor ‘stringwork’ en gespoten lelies (1 theelepel op 1 cup Royal icing).
om de taart mee te decoreren, wanneer je het hebt gekleurd.
00:00
2 Reviews
Redactie
mei 20, 2021
Hi Stephanie,
Piping gel is zo goed als geur- en smaakloos.
Stephanie
mei 13, 2021
Hoe smaakt piping gel? Ik wil dit graag gebruiken als een waterlaag op de taart. Dus dan gebruik je er wat meer van. Hoeveel heb je dan nodig?
Alvast bedankt
Redactie
mei 20, 2021
Hi Stephanie,
Piping gel is zo goed als geur- en smaakloos.