pepernoten
pepernoten

Pepernoten uit ‘Strooigoed’

  , ,

oktober 16, 2017

Dit boek brengt je helemaal in de sfeer voor de sinterklaasperiode en geeft je een kleine toegift naar Kerst met enkele recepten voor geglazuurde kerstkransjes en een huisje van gingerbread. Kortom, genoeg inspiratie om je familie en vrienden tijdens de gezellige decembermaand – maar ook de rest van het jaar – te verrassen!

Recept uit het boek Strooigoed
Anne-Marij de Koning
Fotografie Milou van der Will
ISBN 9789461431790
€9,95
Good Cook

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins

Ingrediënten

Nodig voor 50 stuks

200 g bloem

2 el bakpoeder

50 g rietsuiker

50 g bruine basterdsuiker

2 el speculaaskruiden

snuf zout

100 g boter

3-4 el melk

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de bloem met het bakpoeder, beide suikers, de speculaaskruiden, het zout en de boter tot een kruimelig deeg.

2 Voeg beetje bij beetje de melk toe (wat meer als je zachtere pepernoten wilt en wat minder als je krokante pepernoten wilt). Het deeg mag nog best een beetje kruimelig zijn.

3Vorm kleine balletjes ter grootte van een knikker, ongeveer 8 tot 10 gram.

4Leg ze op een bakplaat en druk ze allemaal een beetje plat. Bak in 15 tot 20 minuten gaar (ze moeten nog net een beetje zacht zijn als je ze uit de oven haalt) en laat ze helemaal afkoelen.

00:00

Voedingswaarden

Opdien grootte50 stuks

0 Reviews

All fields are required to submit a review.