Dit boek brengt je helemaal in de sfeer voor de sinterklaasperiode en geeft je een kleine toegift naar Kerst met enkele recepten voor geglazuurde kerstkransjes en een huisje van gingerbread. Kortom, genoeg inspiratie om je familie en vrienden tijdens de gezellige decembermaand – maar ook de rest van het jaar – te verrassen!
Recept uit het boek Strooigoed
Anne-Marij de Koning
Fotografie Milou van der Will
ISBN 9789461431790
€9,95
Good Cook
Prep: 15 mins
Cook: 20 mins
Ingrediënten
Nodig voor 50 stuks
200 gbloem
2 elbakpoeder
50 grietsuiker
50 gbruine basterdsuiker
2 elspeculaaskruiden
snuf zout
100 gboter
3-4 elmelk
Aanwijzingen
1Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de bloem met het bakpoeder, beide suikers, de speculaaskruiden, het zout en de boter tot een kruimelig deeg.
2 Voeg beetje bij beetje de melk toe (wat meer als je zachtere pepernoten wilt en wat minder als je krokante pepernoten wilt). Het deeg mag nog best een beetje kruimelig zijn.
3Vorm kleine balletjes ter grootte van een knikker, ongeveer 8 tot 10 gram.
4Leg ze op een bakplaat en druk ze allemaal een beetje plat. Bak in 15 tot 20 minuten gaar (ze moeten nog net een beetje zacht zijn als je ze uit de oven haalt) en laat ze helemaal afkoelen.