0
  Pannenkoekentaart
  Pannenkoekentaart

  Pannenkoekentaart

    , ,

  mei 9, 2016

  Met deze pannenkoekentaart maak je zeker indruk: hij is decoratief, gezond en ook nog eens enorm lekker! Recept uit: Gezond trakteren, Amber Albarda

   

  • Prep: 2 hrs 30 mins
  • Cook: 20 mins

  Ingrediënten

  200 g volkoren meel

  200 g amandelmeel

  2 tl kaneel

  2 tl wijnsteenbakpoeder

  6 scharreleieren

  300 g dikke (geiten- of schapen)yoghurt

  4 rijpe bananen

  250 ml amandelmelk of water

  3,5 tl vanille-extract

  1 liter volle, dikke (geiten- of schapen) yoghurt

  1 citroenrasp

  vruchten naar keuze

  Aanwijzingen

  1Doe het speltmeel, amandelmeel, kaneelpoeder en bakpoeder in een kom en roer goed door elkaar.

  2Kluts de eieren los in een grote andere kom en voeg daar de yoghurt, fijngeprakte bananen, melk (of water) en het vanille-extract aan toe. Roer goed door elkaar en voeg de droge ingrediënten aan de natte toe.

  3Roer wederom goed door tot een glad geheel en verwarm een koekenpan op een niet al te heet vuur. Gebruik niet te veel boter of olie in de pan en giet genoeg beslag in de pan om de bodem met een ruime centimeter dikte te bedekken. Herhaal dit 5 keer en snij de pannenkoek desgewenst wat bij, zodat ze allemaal even groot zijn.

  4Maak de hangop door een kaasdoek of hydrofieldoek in een zeef te hangen en de zeef in een hoge kom te hangen. Giet de yoghurt erin en laat minimaal 2 uur uitlekken. Gooi daarna het vocht weg en roer de honing, citroenschil en het vanille-extract door de yoghurt.

  5Besmeer de eerste pannenkoek met een laag hangop en beleg deze met plakjes/schijfjes vruchten naar keuze. Besmeer nog een pannenkoek en leg deze met de onbesmeerde kant op het fruit en beleg de besmeerde kant met de volgende decoratielaag fruit. Zo maak je de taart zo hoog en zo kleurrijk als je zelf wilt. Decoreer de bovenste laag royaal en serveer op een mooie taartstandaard.

  Je hebt een kaasdoek of hydrofieldoek nodig

  00:00

  0 Reviews

  All fields are required to submit a review.