Mini donuts in kaneel & suiker, gemaakt met gist. Je hebt geen frituurpan nodig. Met een bodem verse zonnebloemolie en een goede solide, diepe pan lukt het ook.
Prep: 3 hrs 20 mins
Cook: 25 mins
Ingrediënten
125 gbloem
snufjezout
25 gvanillesuiker
2,5 gdroge gist, opgelost in 50ml lauwwarm water
50 mleigeel
15 ggesmolten boter
350 mlzonnebloemolie
suiker en kaneel om de balletjes in te wentelen
Aanwijzingen
1Mix bloem, zout, suiker en opgeloste gist.
2Voeg daar eigeel en boter aan toe en meng tot een gladde massa.
3Laat in een warme ruimte in een grote schaal 3 uur rijzen.
4Verhit de zonnebloemolie. Test een stukje deeg om te kijken of de olie warm genoeg is. Schep met een lepel wat deeg uit de schaal en rol kleine balletjes van het deeg tussen twee handen en frituur ze tot ze mooi goudbruin zijn.
5Laat kort op een stuk keukenpapier uitlekken en wentel ze in een bak met suiker en kaneel.