0
    mini donuts
    mini donuts

    Mini donuts in kaneel en suiker

      , ,

    december 6, 2016

    Mini donuts in kaneel & suiker, gemaakt met gist. Je hebt geen frituurpan nodig. Met een bodem verse zonnebloemolie en een goede solide, diepe pan lukt het ook.

    • Prep: 3 hrs 20 mins
    • Cook: 25 mins

    Ingrediënten

    125 g bloem

    snufje zout

    25 g vanillesuiker

    2,5 g droge gist, opgelost in 50ml lauwwarm water

    50 ml eigeel

    15 g gesmolten boter

    350 ml zonnebloemolie

    suiker en kaneel om de balletjes in te wentelen

    Aanwijzingen

    1Mix bloem, zout, suiker en opgeloste gist.

    2Voeg daar eigeel en boter aan toe en meng tot een gladde massa.

    3Laat in een warme ruimte in een grote schaal 3 uur rijzen.

    4Verhit de zonnebloemolie. Test een stukje deeg om te kijken of de olie warm genoeg is. Schep met een lepel wat deeg uit de schaal en rol kleine balletjes van het deeg tussen twee handen en frituur ze tot ze mooi goudbruin zijn.

    5Laat kort op een stuk keukenpapier uitlekken en wentel ze in een bak met suiker en kaneel.

    Dit recept is eerder gepubliceerd in de MjamTaart! Wintereditie 2012.

    00:00

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.