juni 25, 2017
Er blijkt een hele schat aan Magdalena recepten te zijn, van grootmoeders-versie tot aan een hedendaags cupcakerecept met roomboter. Dit is een authentiek recept met olijfolie erin, dat maakt de cakejes heel luchtig en smeuïg. En als smaakmaker een vleugje Canela y Cognac.
Fotografie en recept: Lara van Lingen, Tartacadabra
1Zet een muffinvorm klaar met muffincaisses. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2Klop de eieren, suiker en cognac met de mixer tot een egale, dikke crème. Giet de olijfolie erbij en mix nog even door. Voeg daarna de gezeefde bloem met de kaneel toe en roer het met een houten lepel luchtig door het eiermengsel.
3Doe het beslag in de vormpjes en strooi een beetje suiker in het midden van de magdalenas. Bak ze goudbruin in 20-25 minuten.
Een traditionele magdalena is van boven vaak gebarsten en heeft zo’n lekker suikerlaagje bovenop. Je kunt het suikerlaagje ook mengen met kaneel, of vervangen door de kant-en-klare kaneelsuiker van de Hema. Misschien niet zoals een originele Spaanse Magdalena eruit zou zien, maar wel erg lekker!