linzerkoekjes
linzerkoekjes

Linzerkoekjes

  ,

december 8, 2016

Dit zijn niet alleen hele lekkere romige en kruimelige koekjes, maar ook prachtig in de stijl van de kleuren door de rode frambozenconfituur en poedersuiker.

Fotografie en recept: Monica Kuhne, Kuhne Cakes

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 15 mins

Ingrediënten

115 g boter op kamertemperatuur

100 g kristalsuiker

1 eierdooier

1 tl vanille extract

90 g amandel- of hazelnootmeel

115 g bloem

0,5 tl kaneel

snufje zout

frambozenjam

poedersuiker

Aanwijzingen

1Mix de boter en de suiker luchtig en romig. Klop de eierdooier, citroenrasp en het vanille extract erdoor tot een romige massa. Mix daarna op een lage stand de bloem, kaneel en het zout erdoor tot het één geheel is en stop dan direct met mixen. Vorm een bal van het deeg en laat minimaal een half uur rusten in de koeling.

2Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en steek koekjes uit. Steek eventueel een hartje of ster midden in het koekje uit. Leg de uitgestoken koekjes een kwartiertje in de vriezer of ruim een half uur in de koeling.

3Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de koekjes ongeveer 12 minuten. Laat ze geheel afkoelen op een rooster. Smeer wat frambozenconfituur in het midden van een ‘heel’ koekje en druk daarop een koekje met een uitgestoken vorm. Strooi er wat poedersuiker overheen.

Dit recept is eerder gepubliceerd in MjamTaart! Winter 2012.

00:00

Voedingswaarden

Opdien grootte48 stuks

0 Reviews

All fields are required to submit a review.