lemon curd pavlova
lemon curd pavlova

Lemon curd pavlova

  , ,

maart 29, 2016

Een heerlijk recept voor pavlova met meringue. Neem even de tijd, maar dan heb je ook wat! Het recept komt uit: ‘Pavlova & Meringue’, Lene Kundsen

  • Prep: 1 hr 30 mins
  • Cook: 1 hr 40 mins

Ingrediënten

6 eiwitten

snufje zout

420 g suiker

120 ml citroensap

100 g poedersuiker (gezeefd)

lemon curd

2 eieren

5 eidooiers

50 g boter

2 el praliné

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor tot 100 °C.

2Maak meringue voor de bodem. Klop met een elektrische mixer of in een keukenmachine de eiwitten met het zout stijf. Begin op lage snelheid en zet de mixer steeds een standje hoger. Voeg 2 tot 3 eetlepels kristalsuiker toe, blijf kloppen, en strooi vervolgens de rest van de suiker er in een straaltje bij. Voeg de druppels citroensap toe zodra de eiwitten goed stijf zijn (stijve pieken). Strooi de poedersuiker er in twee of drie keer bij (klop na elke toevoeging) en klop ten slotte nog 5 minuten.

3Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken hierop een rechthoek van 14 x 26 cm. Verdeel de meringue met de bolle kant van een lepel of een spatel in een 4 cm dikke laag over de rechthoek. Bak de meringuebodem 1½ uur in de oven. Laat hem afkoelen op een (taart)rooster.

4Plaats voor de lemon curd een hittebestendige schaal of kom boven een pan met zacht kokend water (de bodem van de kom mag het water niet raken!). Doe de hele eieren, de eiwitten, de suiker, het citroensap en de stukjes boter in de schaal. Klop het mengsel af en toe met een garde. Na 20 minuten is het mengsel romig en glanzend. Kun je met de garde strepen trekken die niet bewegen, dan is het klaar. Zet de lemon curd zolang in de koelkast.

5Maak de Italiaanse meringue voor bovenop de pavlova. Schep de meringue in een spuitzak. Verdeel een deel van de lemon curd over de gebakken meringuebodem (laat een smal randje vrij). Verdeel de Italiaanse meringue over de laag lemon curd in toefjes met een mooi puntje. Geef de meringuetoefjes een goudbruin kleurtje met behulp van een speciale crème brûlée-brander

6Bestrooi de taart tot slot met de praline.

Voor een pavlova van 14×26 cm. Gebruik een bakplaat met bakpapier, spuitzak met gladde spuitmond 20 mm en een crème brûlée-brander.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.