Kinder Bueno Cheesecake
Kinder Bueno Cheesecake

Kinder Bueno Cheesecake

  ,

maart 30, 2016

Kinder Bueno Cheesecake. Het recept komt uit: ‘Guilty Pleasures‘, Sabine Koning

 

 

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 4 hrs

Ingrediënten

200 g chocolate chip cookies

60 g ongezouten boter

250 ml slagroom

250 g mascarpone

250 g volle kwark

100 g witte basterdsuiker

8 stukken kinderbueno (4 duo-verpakkingen)

50 g gesmolten chocolade

Aanwijzingen

1Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.

2Verkruimel de chocolate chip cookies in een foodprocessor of door er op te slaan met een deegroller. Smelt de roomboter in een kleine pan en voeg hier de koekkruimels aan toe. Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartbodem in de koelkast.

3Klop de slagroom lobbig in een kom. Doe de mascarpone, de kwark en de basterdsuiker in een andere kom en roer goed door tot een romig geheel. Voeg de slagroom toe en spatel het voorzichtig door de andere ingrediënten tot een luchtig mengsel ontstaat.

4Breek de Kinder Bueno’s in stukken en smelt ze au bain-marie. Prak het gesmolten mengsel met een vork tot een papje en schep het luchtig door de cheesecakevulling. Doe de cheesecakevulling in de springvorm en dek het af met een vel aluminiumfolie.

5Laat de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. Garneer de cheesecake vlak voor het serveren met de in stukken gebroken Kinder Bueno en de gesmolten chocolade.

Gebruik een springvorm van Ø 20 cm.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.