0
    Kinder Bueno Cheesecake
    Kinder Bueno Cheesecake

    Kinder Bueno Cheesecake

      ,

    maart 30, 2016

    Kinder Bueno Cheesecake. Het recept komt uit: ‘Guilty Pleasures‘, Sabine Koning

     

     

    • Prep: 45 mins
    • Cook: 4 hrs

    Ingrediënten

    200 g chocolate chip cookies

    60 g ongezouten boter

    250 ml slagroom

    250 g mascarpone

    250 g volle kwark

    100 g witte basterdsuiker

    8 stukken kinderbueno (4 duo-verpakkingen)

    50 g gesmolten chocolade

    Aanwijzingen

    1Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.

    2Verkruimel de chocolate chip cookies in een foodprocessor of door er op te slaan met een deegroller. Smelt de roomboter in een kleine pan en voeg hier de koekkruimels aan toe. Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartbodem in de koelkast.

    3Klop de slagroom lobbig in een kom. Doe de mascarpone, de kwark en de basterdsuiker in een andere kom en roer goed door tot een romig geheel. Voeg de slagroom toe en spatel het voorzichtig door de andere ingrediënten tot een luchtig mengsel ontstaat.

    4Breek de Kinder Bueno’s in stukken en smelt ze au bain-marie. Prak het gesmolten mengsel met een vork tot een papje en schep het luchtig door de cheesecakevulling. Doe de cheesecakevulling in de springvorm en dek het af met een vel aluminiumfolie.

    5Laat de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. Garneer de cheesecake vlak voor het serveren met de in stukken gebroken Kinder Bueno en de gesmolten chocolade.

    Gebruik een springvorm van Ø 20 cm.

    00:00

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.