karnemelkcupcakes met rode bessen
karnemelkcupcakes met rode bessen

Karnemelkcupcakes met rode bessen

  ,

maart 19, 2018

Karnemelkcupcakes met rode bessen. Verrassend met onverwachte ingrediënten!

Fotografie en recept: Anke Nederkoorn, MadeByAnke

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 20 mins

Ingrediënten

Cupcake

80 g boter

240 ml karnemelk

120 g suiker

220 g meel

2 tl bakpoeder

125 g rode bessen

12 cupcakevormpjes

Topping

200 g verse roomkaas

100 g poedersuiker

Aanwijzingen

Cupcake

1Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter in een pan en laat dit iets afkoelen. Mix boter, suiker en karnemelk schuimig. Zeef meel en bakpoeder en meng het door het boter-suikermengsel.

2Spatel 2/3 van de rode bessen voorzichtig door het deeg. Verdeel het deeg over de baking cups en bak in 15-20 minuten gaar. Laat afkoelen op een taartrooster.

Topping

1Mix de roomkaas met de poedersuiker. Bestrijk de afgekoelde cupcakes met deze topping. Decoreer de cupcakes met de overgebleven rode bessen.

00:00

Voedingswaarden

Opdien grootte12 stuks

0 Reviews

All fields are required to submit a review.