Pepernoten Tulband
Pepernoten Tulband

Jack’s chocolade tulband met ganache en kruidnoot ‘bloemen’

  ,

november 29, 2017

Recept van: Marlies van der Meulen-Slappendel, partycupcakes.nl

Ingrediënten

75 g cacaopoeder

300 g pure chocolade

200 ml kokend water

250 g zure room

210 g bloem

1 tl baking soda

snufje zout

150 g roomboter

225 g lichtbruine basterdsuiker

225 g rietsuiker

1 el vanille extract

5 eieren

200 g witte chocolade

100 ml slagroom

chocolade kruidnoten

klontje roomboter

Aanwijzingen

1Neem 200 g van de pure chocolade en doe dit samen met de cacao in een hitte bestendige kom. Giet het kokende water erop en roer net zolang tot de chocolade gesmolten is en het een mooi egaal mengsel is, laat het afkoelen. Voeg de zure room toe en roer dit er doorheen.

2Doe de bloem, baking soda en zout samen in een kom en roer het door elkaar.

3Klop de boter, basterdsuiker, rietsuiker en vanille extract tot een romig mengsel en voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Voeg om en om de bloem en het chocolade mengsel toe en mix tot een mooi beslag.

4Hak de witte chocolade in stukjes en spatel ze door het beslag.

5Vet de tulbandvorm in met gesmolten boter en bestuif hem met wat cacaopoeder door middel van een theezeefje.

6Bak de tulband in een voorverwarmde oven van 180 graden, in ongeveer 60 minuten gaar. Na het bakken haal je het blik uit de oven en stort de tulband na 10 minuten op een taartrooster en laat hem afkoelen.

7Voor de ganache breek je de overige 100 g pure chocolade in stukjes en doe ze in een hitte bestendige kom. Verwarm de slagroom in een steelpan en giet deze over de chocolade en roer er voorzichtig met een spatel doorheen. Voeg als het goed gemengd is een klontje roomboter toe, zo blijft de ganache mooi glimmen op de tulband.

8Verdeel de ganache over de tulband en maak ‘bloemen’ op de tulband met de chocolade kruidnoten. Mocht je nog kruidnoten over hebben kan je die speels verdelen langs de tulband.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.