Basisrecepten, Dessert, Recepten
september 30, 2015
Als basis voor een pavlova kun je een Italiaanse meringue (eiwitten + suikersiroop) nemen.
Dit recept is afkomstig uit Pavlova & Meringue
ISBN: 978 94 6143 127 1
Prijs: € 8,95
Uitgeverij Good Cook
1Klop met een elektrische mixer of in een keukenmachine 3 eiwitten met een mespunt zout stijf. Begin op de laagste stand en voer de snelheid geleidelijk op. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met vetvrij papier en strooi er een laagje suiker (180 gram) op. Schuif de plaat 7-8 minuten in de voorverwarmde oven (de suiker moet uiteindelijk een temperatuur van circa 110 °C hebben).
2Til de zijkanten van het bakpapier op en schenk de suikersiroop in een straaltje bij de geklopte eiwitten. Voeg 10 druppels citroensap toe en klop het schuim nog eens ongeveer 15 minuten, of tot de suiker is opgelost (neem een hapje van de meringue: is de suiker nog knapperig, klop dan even door).
Deze eenvoudige Italiaanse meringue blijft 3 tot 4 dagen goed in een luchtdichte bak. Hij wordt vaak gebruikt voor zoete lekkernijen die niet in de oven hoeven, zoals chocozoenen of citroenmeringuetaart.