italiaanse koffiekoekjes
italiaanse koffiekoekjes

Italiaanse koffiekoekjes gezoet met ahornsiroop

  ,

oktober 6, 2016

Je kan de koekjes meteen opeten of even bewaren: hoe langer je ze bewaart, hoe harder ze worden. De echte Italiaanse koffiekoekjes gezoet met ahornsiroop!

Recept uit: ‘Smullen zonder suiker!’, Karlijn Smeets

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 50 mins

Ingrediënten

550 g speltbloem

2 tl wijnsteenbakpoeder

50 ml kokosolie

6 el ahornsiroop

1 el soja-, rijste- of koemelk

4 eieren

1 vanillestokje

200 g ongepelde amandelen

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op de bakplaat.

2Hak de amandelen in grove stukken. Doe de speltbloem, het bakpoeder en zeezout in een kom en roer goed door.

3Roer in een andere kom één voor één drie eieren los en meng er de kokosolie, melk en ahornsiroop door. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en rasp de vanillezaadjes er met een mesje uit. Mix dit door het eiermengsel.

4Spatel in twee delen rustig het bloemmengsel door het eiermengsel tot een luchtig deeg. Voeg de amandelstukjes toe en kneed ze er goed doorheen.

5Verdeel het deeg in twee delen en rol er staven van. Leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.

6Bak 25 minuten, haal uit de oven, maar laat de oven aan staan! Laat het 5 minuten afkoelen en snij de staven met een glad mes diagonaal in plakjes van 1,5 cm. Bak de koekjes in circa 15 minuten op 160°C goudbruin. Draai de koekjes halverwege even om. Laat ze afkoelen op een rooster.

Dit project is gepubliceerd in de herfsteditie (nummer 33) van MjamTaart.

00:00

Voedingswaarden

Opdien grootte24 stuks

0 Reviews

All fields are required to submit a review.