herfst cheesecake
herfst cheesecake

Herfst cheesecake

  ,

september 10, 2016

Wat past er nu beter bij herfst dan appeltjes, kaneel en noten? De herfst-cheesecake is een heerlijke taart om te maken op een winderige zondagmiddag en om te eten na een frisse herfstwandeling.

Fotografie en recept: Catherina Moortgat, De Taartenfee Kontich

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 30 mins

Ingrediënten

75 g crackertjes

170 g kristalsuiker

1 tl kaneel

75 g boter

500 g verse roomkaas

2 eieren

1 zakje vanillesuiker

4 appels

50 g hazelnoten

Aanwijzingen

1Verkruimel in een kom de crackertjes en doe er suiker, een halve koffielepel kaneel en boter bij. Meng dit tot één geheel en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Plaats de springvorm 10 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

2Meng in een kom de roomkaas, 75 g suiker en het zakje vanillesuiker en mix dit tot één geheel. Doe één voor één de eieren erbij en blijf goed mixen. Giet het geheel op de gebakken bodem in de springvorm.

3Schil de appels, snij ze in dunne plakjes en besprenkel ze met de rest van de suiker en het kaneel. Leg de schijfjes appel op de roomkaas in de springvorm. Hak de hazelnoten fijn en strooi deze over de appeltjes.

herfst cheesecake

4Bak de cake 10 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Haal na het bakken de taart uit de oven, klik de springvorm open, maar wacht met het verwijderen van de ring tot de taart afgekoeld is.

Gebruik een springvorm van 26 cm.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.